Ποια θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Mercedes-AMG

Η πρώτη ηλεκτρική Mercedes-AMG στην ιστορία 2022

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-AMG στην ιστορία βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη από τους Γερμανούς που ετοιμάζουν τον δικό τους ηλεκτρικό «μετασχηματισμό».

Το μέλλον της Mercedes-AMG προδιαγράφεται ηλεκτρικό με την πολυτέλεια και τις επιδόσεις που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες της γερμανικής εταιρείας να μεταλαμπαδεύονται στο ακέραιο στο DNA και των μελλοντικών της μοντέλων.

Προπομπός αυτών που θα δούμε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον από τους ανθρώπους της Mercedes-AMG είναι το concept που ακούει στο όνομα Vision AMG και παρουσιάστηκε από τη γερμανική εταιρεία τον περασμένο Μάιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Vision AMG μας δείχνει ότι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-AMG θα είναι ένα τετράθυρο μοντέλο με εντυπωσιακές αναλογίες και σχήμα που δίνει τεράστια έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση, με στόχο την περαιτέρω μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Το μήκος αναμένεται πάνω από τα πέντε μέτρα, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας φημολογείται ότι θα είναι χαμηλότερος από το εντυποσιακό 0,20 της EQS.

Ντεμπούτο με την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-AMG θα κάνει και η ολοκαίνουργια πλατφόρμα AMG.EA, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης φέροντας και τεχνολογίες που δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους στην παραγωγή.

Αναμφίβολα ένα από τα σημεία που θα κάνουν την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-AMG να ξεχωρίζει θα είναι η επόμενης γενιάς συστοιχία μπαταριών που θα φέρει, μια συστοιχία που θα ξεχωρίζει για το μικρότερο μέγεθός της σε σχέση με τις αντίστοιχης χωρητικότητας σημερινές προτάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία θα αποτελεί ενεργό δομικό στοιχείο του αμαξώματος και αυτό, σύμφωνα και με την Mercedes θα προσδίδει στο πολυτελές sedan επιδόσεων ένα πολύ χαμηλό κέντρο βάρους, το χαμηλότερο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη μάρκα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα, ένα εντυπωσιακό νούμερο που θα «συνοδεύεται» από σχετικά σύντομο χρόνο φόρτισης.

Με το νέο της 4θυρο hypercar η Mercedes-AMG θα θελήσει να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα και στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων. Το μοντέλο αναμένεται να φέρει τα νέας γενιάς ηλεκτρικά μοτέρ της θυγατρικής της Mercedes YASA, αξονικής ροής, τα οποία είναι αποδοτικότερα έναντι αυτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Στον τομέα των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού η ηλεκτρική πρόταση της Mercedes-AMG αναμένεται να προσφέρει μεταξύ άλλων αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 4 και προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας και απομακρυσμένου ελέγχου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της AMG αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο το το 2025, ενώ μέχρι τότε δεν αποκλείεται οι Γερμανοί να έχουν παρουσιάσει και κάποιο άλλο concept, το οποίο θα αξιοποιεί την αρχιτεκτονική AMG.EA.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ