Η Mercedes-AMG GT έφτασε στο τέλος του δρόμου -Πώς θα είναι ο διάδοχός της

Mercedes-AMG GT

Μετά από οκτώ χρόνια το γερμανικό supersport coupe έφτασε στο τέλος της παραγωγής του, αλλά ο επικεφαλής της AMG, Philipp Schiemer, επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται ο διάδοχός του.

Ο Schiemer, στο περιθώριο της παρουσίασης της Mercedes-AMG C63 S E Performance στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε συγκεκριμένα πως «τελείωσε η παραγωγή της [Mercedes-AMG GT], δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Πιστεύω πως η GT ήταν επιτυχημένη, και είναι εύκολο να μας φανταστεί κανείς να φτιάχνουμε το διάδοχό της». Έτσι, η συλλεκτική Mercedes-AMG GT Track Series μπορεί να θεωρηθεί πλέον ως το «κύκνειο άσμα» του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία του Affalterbach δεν αποκάλυψε πόσες μονάδες της GT κατασκευάστηκαν από το 2014, αλλά η εμπορική της επιτυχία προφανώς είναι τέτοια που δίνει νόημα στην αντικατάσταση από τη δεύτερη γενιά της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα πρωτότυπο με τον κωδικό C192 βρίσκεται ήδη στη φάση της εξέλιξης.

Όπως πιστεύεται, θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική της νέας γενιάς της Mercedes-AMG SL, αλλά θα είναι περισσότερο εστιασμένη και ρυθμισμένη για την σπορ οδήγηση και την πίστα. Επίσης, φημολογείται ότι στη νέα της γενιά η GT θα διατίθεται πλέον μόνο ως coupe, που σημαίνει ότι θα χάσει την ανοικτή, roadster παραλλαγή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγγένεια με την SL θα μεταγγίσει πιθανότατα στη GT και τους ίδιους κινητήρες: την τετρακύλινδρη μονάδα 2.0 λίτρων με mild-hybrid υποβοήθηση, είτε το οκτακύλινδρο μοτέρ των 4.0 λίτρων. Όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ενώ υπάρχουν και φήμες για την κατασκευή και μιας plug-in υβριδικής έκδοσης.

Ανεπίσημο σχέδιο ιδιώτη σχεδιαστή για την ενδεχόμενη εμφάνιση της νέας Mercedes-AMG GT
Ανεπίσημο σχέδιο ιδιώτη σχεδιαστή για την ενδεχόμενη εμφάνιση της νέας Mercedes-AMG GT

Σχετικά με την παραγωγή της νέας Mercedes-AMG GT, φημολογείται ότι ενδέχεται να ξεκινήσει νωρίς το 2023 - αλλά η εταιρεία της Στουτγάρδης τηρεί σιγή ιχθύος για αυτήν, προς το παρόν. Θα είναι ενδιαφέρον να φανεί αν θα κρατήσει τον κινητήρα V8, ή αν θα ακολουθήσει το δρόμου του εξηλεκτρισμού, όπως η Mercedes-AMG C63 S E Performance.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ