Παρουσιάστηκε η ηλεκτρική Alpine A110 E-ternite

Alpine A110 E-ternite concept 1

Το νέο πρωτότυπο της Alpine μας προϊδεάζει με τον καλύτερο τρόπο για το ηλεκτρικό της μέλλον.

Η Alpine είναι μια εταιρεία με αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον και μερικούς μήνες πριν αρχίσει να παρουσιάζει τη νέα γκάμα μοντέλων της, μας δίνει μια πρώτη γεύση με το ηλεκτρικό πρωτότυπο του διθέσιου σπορ κουπέ A110.

Alpine A110 E-ternite concept 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το A110 E-ternite concept σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα 60ά γενέθλια της Alpine, προβάλλοντας παράλληλα την δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται δηλαδή για ένα κινητό εργαστήρι τεχνολογίας. Οι μπαταρίες του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης προέρχονται από το νέο Renault Megane E-Tech, αλλά έχουν νέα διάταξη για να χωρέσουν στο A110 και να μην αλλοιώσουν τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα.

Alpine A110 E-ternite concept 3

Η μπαταρία έχει συνολικό βάρος 392 κιλά, αλλά η Alpine αναφέρει ότι με ορισμένες έξυπνες λύσεις σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, έχουν μειώσει την αύξηση βάρους σε σχέση με ένα συμβατικό A110 σε μόλις 258 κιλά. Η χωρητικότητα 60 kWh του πακέτου μπαταριών επιτρέπει στο E-ternite να διανύει έως και 420 χλμ. μεταξύ των επαναφορτίσεων.

Alpine A110 E-ternite concept 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ηλεκτρομοτέρ της Renault, και φυσικά βρίσκεται στον πίσω άξονα. Παράγει 243 ίππους και 300 Nm ροπή και οι μηχανικοί συνεργάστηκαν με τον προμηθευτή κιβωτίων ταχυτήτων της Alpine για την δημιουργία ενός νέου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, δύο ταχυτήτων που αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του πρωτότυπου.

Alpine A110 E-ternite concept 6

Στον τομέα των επιδόσεων, για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,5 δλ. και η τελική του ταχύτητα είναι ιδιαίτερα υψηλή για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Alpine A110 E-ternite concept 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιο εμφανής διαφορά σε σχέση με το υπάρχον βενζινοκίνητο A110 είναι η ανοιχτή οροφή. Οι μηχανικοί δημιούργησαν ανθρακονημάτινα αφαιρούμενα πάνελ για την τελευταία, που δεν επηρεάζουν την ακαμψία και χαρίζουν μία επιπλέον δυνατότητα στο γαλλικό κουπέ.

Alpine A110 E-ternite concept 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ