Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Audi S3 Sedan

Audi S3 Sedan

Η εταιρεία του Ingolstadt ανανεώνει το sport-sedan Audi S3 με μια σειρά σημαντικών αλλαγών, που ξεπερνούν το απλό αισθητικό του φρεσκάρισμα και επεκτείνονται και στον κινητήρα του.

Πολλές «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από τις δοκιμές εξέλιξης των πρωτοτύπων του ανανεωμένου Audi S3 Sedan, τόσο από τους γερμανικούς δρόμους νωρίτερα φέτος, όσο και από τους πάγους της Βόρειας Σουηδίας (στο άρθρο μας βλέπετε το τωρινό μοντέλο).

Audi S3 Sedan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το καμουφλάζ, που πάντως δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, πολλές από τις σχεδιαστικές τροποποιήσεις του νέου γερμανικού sports-sedan έχουν ήδη γίνει σαφείς. Ορισμένες από αυτές είναι κοινές με αυτές που θα λάβει και το ανανεωμένο hatchback A3 Sportback.

Τις διαφορές εύκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς στη γρίλια όσο και στους αεραγωγούς των άκρων του εμπρός προφυλακτήρα - ο οποίος κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει, και διατηρεί την ίδια δυναμική εικόνα της τρέχουσας γενιάς.

Στην ουρά, που παραμένει καλά καμουφλαρισμένη στις «κατασκοπευτικές» εικόνες, οι στιλιστικές επεμβάσεις εντοπίζονται στα νέα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων, στον ανασχεδιασμό της ευμεγέθους πίσω πτέρυγας στην απόληξη της πόρτας του πορτ-μπαγκάζ, καθώς και στους αεραγωγούς του προφυλακτήρα - που πλέον είναι κάθετοι, αντί για οριζόντιοι.

Παράλληλα, ο διαχύτης έχει μεγαλώσει σε μέγεθος με κανονικούς αεραγωγούς πλέον. Σε γενικές γραμμές οι σχεδιαστές του Ingolstadt έχουν προσδώσει ακόμη περισσότερο δυναμισμό στο ανανεωμένο S3 Sedan, δεδομένης και της έλευσης του νέου μεγάλου αντιπάλου από το Μόναχο - της BMW M235i Gran Coupe.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περνώντας στα μηχανικά μέρη του φρεσκαρισμένου Audi S3 Sedan, ο κινητήρας βενζίνης 2.0 TFSI έχει πλέον περάσει στη φάση του εξηλεκτρισμού υιοθετώντας ήπια υβριδική τεχνολογία (MHEV) προκειμένου να πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων Euro 7.

Η ισχύς δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους σημερινούς 310 ίππους, αλλά το υβριδικό σύστημα προσφέρει περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων του - σε συνδυασμό με την αντίστοιχη ρύθμιση του αυτόματου διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου S tronic 7 ταχυτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των νέων σχεδιαστικών και μηχανικών του προδιαγραφών, το νέο S3 Sedan έχει και αναβαθμίσεις στην ποιότητα ορισμένων τμημάτων του εσωτερικού, καθώς και πλουσιότερα στοιχεία εξοπλισμού. Με τα πρωτότυπα δοκιμών του να οργώνουν την Ευρώπη εδώ και ένα χρόνο, η παρουσίασή του και το λανσάρισμά του στην αγορά δεν θα αργήσουν: υπολογίζονται για τους πρώτους μήνες του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ