Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το ηλεκτρικό Abarth 600e

Fiat 600 2024

Μέσα στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε η ιταλική εταιρεία θα προσθέσει δίπλα στο 500 το δεύτερό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Abarth 600e, βασισμένο στο νέο ηλεκτρικό B-SUV της Fiat.

Η Abarth, παρακλάδι της Fiat και επίσης μέλος του γιγάντιου ομίλου Stellantis, θα επιλέγει με πολύ αναλυτικά και προσεκτικά κριτήρια ποιά από τα μοντέλα της πληθώρας των αναμενόμενων νέων Fiat θα ενισχύει με τις σπορτίφ παρεμβάσεις της για να τα προσθέτει στην εμπορική της «φαρέτρα».

Κεντρική φωτό & πάνω: Το νέο Fiat 600e
Κεντρική φωτό & πάνω: Το νέο Fiat 600e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Olivier Francois, έχει δηλώσει άλλωστε πως «όλα τα μοντέλα της Fiat μπορούν δυνητικά να αποκτήσουν μια έκδοση Abarth, αλλά δεν θα είχε νόημα να κατασκευάζαμε από μία για κάθε μοντέλο».

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το νέο Fiat 600e θα μετασχηματιστεί στο Abarth 600 προς το τέλος της Άνοιξης του 2024, αποκτώντας περισσότερη ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα του και ένα πακέτο δυναμικών σχεδιαστικών παρεμβάσεων και σπορτίφ εξοπλισμού.

Οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι το Abarth 600e θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση, όπως και το Abarth 500e, καθώς η εταιρεία του Σκορπιού δεν σκοπεύει να παρουσιάσει άλλο αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρξει έκδοση με τον κινητήρα 1.2 βενζίνης και ήπια υβριδική υποβοήθηση, όπως στο Fiat 600e.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το «άγγιγμα» της Abarth ο ηλεκτρικός κινητήρας του Fiat 500e αναβαθμίστηκε από τους 118 στους 155 ίππους. Αντίστοιχα, το Fiat 600e των 156 ίππων μπορεί στην έκδοση Abarth να ξεπεράσει τους 200 hp, χαρίζοντας έτσι στο ηλεκτρικό Sports-SUV δυναμικότερη επιτάχυνση και καλύτερες επιδόσεις. Επίσης, αναμένεται και έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες, 239 ίππων, και φυσικά κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αυτές θα συνδυάζονται με τους τεχνητούς ήχους που θα θυμίζουν την οδήγηση σπορ αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα, καθώς και με τροποποιήσεις στη ρύθμιση της ανάρτησης για να δωθεί έμφαση στην πρόσφυση και στην ακρίβεια της οδικής συμπεριφοράς. Όσο για την αυτονομία, αυτή θα κυμαίνεται στα 400 χιλιόμετρα με τη μπαταρία των 50 kWh.

Το εσωτερικό του Abarth 500e
Το εσωτερικό του Abarth 500e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αισθητικές «πινελιές» της Abarth θα προσθέσουν στο σχέδιο του Fiat 600e αρκετά δυναμικές λεπτομέρειες αλλά χωρίς υπερβολές - όπως ισχύει και για το Abarth 500e. Αντίθετα, πολλά από τα χρώματα -όπως το φωσφοριζέ πράσινο Acid Green- θα είναι αρκετά φανταχτερά. Τέλος, στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα θα έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και οι οθόνες θα αποκτήσουν πιο δυναμικά γραφικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ