Περισσότερες από 1.500 προπαραγγελίες για το ηλεκτρικό Abarth 500

Abarth 500e

Με το δεξί έχει ξεκινήσει η πορεία του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου Abarth, σημειώνοντας περισσότερες από 1.500 προπαραγγελίες πριν το επίσημο λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Abarth 500e, έχει ξεκινήσει να ηλεκτρίζει το κοινό στην Ευρώπη, έχοντας ήδη λάβει περισσότερες από 1.500 προ-παραγγελίες της συλλεκτικής έκδοσης Scorpionissima, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.949 μονάδες (1949 είναι η χρονιά ίδρυσης της Abarth).

Αυτή η επιβράβευση σε εμπορικό επίπεδο, έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του νέου μοντέλου τον περασμένο Νοέμβριο στο χώρο του ιστορικού εργοστασίου του Lingotto στο Τορίνο. Εκεί το 500e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας του Σκορπιού, έθεσε τις βάσεις για τη φιλοσοφία εξηλεκτρισμού της Abarth.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βασικό πυλώνα το γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και την οδηγική αίσθηση ενός αυτοκινήτου, η Abarth αξιοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία παράλληλα μειώνει σημαντικά και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα που έχει ένα αυτοκίνητο.

Abarth 500e

Χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του, το Abarth 500e έχει ιδανική κατανομή βάρους και μεγαλύτερα μετατρόχια για ακόμα καλύτερη σταθερότητα και πρόσφυση. Το νέο 500e είναι το πλέον άμεσο και διασκεδαστικό Abarth 500, έχοντας καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το Abarth 695 (180hp).

Ειδικότερα στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40χλμ./ώρα) είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο (50%) σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο 695 (180hp). Αλλά και στην επιτάχυνση με μεγαλύτερες ταχύτητες (60-100χλμ./ώρα), το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο κατά σχεδόν 1δλ., ενώ η συνολική του ανωτερότητα καταγράφεται και στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, όπου το νέο Abarth 500e κερδίζει το 695 στο γύρο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με μπαταρία 42 kWh και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113,7 kW (155hp) που εξασφαλίζει δυναμικές ρεπρίζ και επιτάχυνση από στάση έως τα 100χλμ./ώρα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα.

Abarth 500e

Την ίδια στιγμή οι υψηλές επιδόσεις συνδυάζονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Με δυναμική εμφάνιση και πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης, το Abarth 500e να υποστηρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Ιταλικής μάρκας που διαχρονικά εστιάζει στο στιλ, την απόδοση και την οδηγική απόλαυση.

Στις αρχές του 2ου τριμήνου η γκάμα του νέου Abarth 500e αναμένεται να είναι διαθέσιμη για παραγγελίες και στην ελληνική αγορά, με το μοντέλο να επωφελείται από τα οφέλη που προκύπτουν από το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’». Οι πρώτες αφίξεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ιστορία της Abarth αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του καλοκαιριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ