Το πρώτο “καυτό” ηλεκτρικό SUV της Abarth

Fiat 600 2024

Προς το τέλος της Άνοιξης του 2024 η Abarth θα παρουσιάσει το πρώτο της Sports-SUV, το οποίο θα βασίζεται στην ηλεκτρική έκδοση του ολόφρεσκου Fiat 600.

Η Abarth, όπως φυσικά και όλες οι εταιρείες του ομίλου Stellantis, προχωρά ταχύρρυθμα τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Το 2023 έκανε τη μεγάλη μετάβαση με το πρώτο της μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Abarth 500e, και για το 2024 ετοιμάζει και το πρώτο της SUV, στη βάση του νέου Fiat 600.

Το νέο Fiat 600e
Το νέο Fiat 600e
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό δεν θα είναι το πρώτο SUV της ιστορίας της φίρμας του Σκορπιού. Εκτός Ευρώπης διαθέτει το Abarth Fastback, ένα Coupe-SUV ανταγωνιστικό του Renault Arkana και άλλων. Όμως, το Abarth 600 που ετοιμάζει θα είναι το πρώτο της SUV -και δη ηλεκτρικό- στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου η γκάμα της ήταν περιορισμένη την τελευταία δεκαετία.

Όπως και για κάθε άλλη εταιρεία, το B-SUV της Abarth -λόγω της δημοφιλίας της κατηγορίας στην Ευρώπη- θα παίξει κομβικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας της εταιρείας. Είναι δεδομένο ότι θα μοιράζεται -όπως και το Fiat 600- πληθώρα επιμέρους μηχανικών και ηλεκτρικών μερών τόσο με το Jeep Avenger και DS 3 E-Tense, όσο και με την αντίστοιχη επερχόμενη Alfa Romeo Brennero.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το Abarth 600 θα έχει έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα (απόδοσης 156 ίππων) και επίσης τετρακίνητη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνδυαστικής ισχύος 239 hp. Η μπαταρία του θα ξεπερνά τις 50 kWh και συνεπώς και η αυτονομία του τα 400 χιλιόμετρα. Περισσότερες, και επίσημες πια πληροφορίες, θα έχουμε με την παρουσίασή του στο τέλος της Άνοιξης του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ