Όσα γνωρίζουμε για τη Mercedes-AMG EQE SUV λίγο πριν την πρεμιέρα της

Mercedes-AMG EQE SUV interior

Η SUV εκδοσή της πανίσχυρης ηλεκτρικής Mercedes-AMG EQE θα αποκαλυφθεί στις 16 Οκτωβρίου, με τετρακίνηση μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων και τετραδιεύθυνση.

Ενάμιση μήνα πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του γερμανικού ηλεκτρικού SUV, στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, η εταιρεία της Στουτγάρδης έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του εσωτερικού του - που περιλαμβάνει εξειδικευμένες «πινελιές» για την έκδοση αυτή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η τεραστίων διαστάσεων Hyperscreen, η τριπλή ψηφιακή οθόνη που είχε κάνει το ντεμπούτο της στην EQS. Και, δεδομένου του σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, είναι ενισχυμένο και το σύστημα AMG Sound Experience για πιο σπορ ηχητική εμπειρία - τεχνητή φυσικά, καθώς δεν υφίσταται θερμικός κινητήρας.

Η Mercedes-AMG δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης της EQE SUV, αλλά αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα βασιστούν στη sedan EQE. Γνωρίζουμε μόνο ότι θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, και συνεπώς θα είναι τετρακίνητη. Επιπλέον, θα διαθέτει και τετραδιεύθυνση με τη δυνατότητα των πίσω τροχών να στρίβουν εν μέρει.

Ανεπίσημο σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας Mercedes EQE SUV
Ανεπίσημο σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας Mercedes EQE SUV

Η sedan Mercedes-AMG EQE αποδίδει 677 ίππους και 1001 Nm ροπής, αλλά η SUV εκδοχή της μάλλον θα είναι λιγότερο ισχυρή, στα επίπεδα της EQE 43. Οι «απλές» Mercedes EQE SUV, δηλαδή όσες δεν έχουν το «άγγιμα» της AMG, θα είναι διαθέσιμες και σε πισωκίνητη και σε τετρακίνητη έκδοση, και με διάφορα επίπεδα ισχύος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η EQE SUV, το τέταρτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην αρχιτεκτονική EQ EV, έχει πιο «εκδρομικό» χαρακτήρα σε σχέση με την EQE sedan, με πιο ψηλό προφίλ για περισσότερο χώρο επιβατών και αποσκευών, και εσωτερικό με χρωματικές αντιθέσεις.

Προς το παρόν η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής και διάθεσης της EQE SUV, αλλά η τελευταία δεν αναμένεται να καθυστερήσει πέραν των αρχών του 2023. Φυσικά θα έχει κοινή αισθητική και σχεδιαστική φιλοσοφία με τη μεγαλύτερη EQS SUV, της οποίας θα είναι μια -λίγο- μικρότερων διαστάσεων εναλλακτική πρόταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ