Ετοιμάζεται η νέα Mercedes EQE SUV

new mercedes eqe

Η εμπορική καριέρα του νέου ηλεκτρικού SUV θα ξεκινήσει το 2023 και θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η νέα BMW iX και το Tesla Model X.

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQE SUV προετοιμάζεται για το παγκόσμιο ντεμπούτο της μέσα στην επόμενη χρονιά, με τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα να πραγματοποιούν αυτή την περίοδο δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες στους δρόμους της Ευρώπης.

Σχεδιαστικά, η νέα EQE SUV θα ακολουθήσει το μονοπάτι των υπόλοιπων αμιγώς ηλεκτρικών SUV της γερμανικής φίρμας, με μεγάλη καμπυλωτή κλειστή μάσκα που ενώνει νοητά τα δύο λεπτά LED φώτα (σε επίπεδο διαστάσεων θα είναι μεγαλύτερη από την εικονιζόμενη EQC- πρώτη εικόνα). Πίσω από την μεγάλη κλειστή μάσκα κρύβονται οι αισθητήρες των ραντάρ ενεργητικής ασφάλειας, ενώ κάτω ακριβώς υπάρχει μια εισαγωγή αέρα για ψύξη μηχανικών μερών και το σύστημα κλιματισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-Benz EQE SUV

Τα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους ξεχωρίζουν από τους μεγάλους τροχούς αεροδυναμικής σχεδίασης, καθώς από το ιδιαίτερα κεκλιμένο παρμπρίζ που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την κορυφαία αεροδυναμική απόδοση.

Η νέα EQE SUV αποτελεί μέρος του σχεδίου για την δημιουργία μιας γκάμας μέχρι το 2025 που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία. Το νέο ηλεκτρικό SUV δεν θα είναι το μεγαλύτερο της γκάμας, αλλά όπως είναι ευκόλως κατανοητό θα τοποθετηθεί εμπορικά πάνω από τις EQA, EQB και EQC.

Την βάση για τη νέα EQE SUV αποτελεί η πλατφόρμα EVA2 που χρησιμοποιούν και οι τετράθυρες EQE και EQS. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι διαμορφώσιμη και τα σχέδια της Mercedes αναφέρουν αρκετές επιλογές ως προς το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και την μπαταρία που θα την εφοδιάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-Benz EQE 350 Logo

Η Mercedes μας έχει προϊδεάσει σχετικά με τις εκδόσεις του νέου ηλεκτρικού SUV, καθώς πριν ενάμιση μήνα είχε παρουσιάσει την 4θυρη EQE στην έκδοση 350 που χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα απόδοσης 290 ίππων και 530 Nm ροπή, με την μπαταρία που δίνει ενέργεια στο σύστημα να έχει χωρητικότητα 90 kWh. Η αυτονομία που ανακοινώνει η Mercedes για το συγκεκριμένο μοντέλο φτάνει τα 660 χλμ., με τον on board charger να έχει για αρχή ισχύ 11 kW και αργότερα 22 kW. Επιπλέον, εννοείται ότι και για τα δύο μοντέλα θα υπάρξει έκδοση 4MATIC με ένα ακόμα ηλεκτρομοτέρ στον εμπρός άξονα, ενώ θα υπάρξουν και σπορ εκδόσεις AMG 43 και 63 με ανάλογες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις.

Τέλος, όπως συμβαίνει και με την 4θυρη EQE, έτσι και στην περίπτωση της EQE SUV θα μπορεί να επιλεχθεί το νέο, τεραστίων διαστάσεων ψηφιακό ταμπλό MBUX Hyperscreen που διατρέχει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και αποτελείται από μια μεγάλη γυάλινη ενιαία επιφάνεια, πίσω από την οποία βρίσκονται οι ενωμένες σε μία, τρεις διαφορετικές οθόνες πληροφόρησης (μια του πίνακα οργάνων και 2 ακόμη για το σύστημα πολυμέσων, τον κλιματισμό κ.λπ.), που δίνουν τη δυνατότητα και στον συνοδηγό να έχει τη δική του οθόνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-Benz EQE 350 AMG Interior

[Πηγή: Auto Express, Avarvarii]

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ