Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Η Volkswagen εργάζεται πυρετωδώς στην ευρεία ανανέωση του μεσαίου της SUV, εμπλουτίζοντάς το με νέες τεχνολογίες και μεγαλώνοντας το μέγεθός του για να το κάνει ξανά πρωταγωνιστή στην κατηγορία.

Παρότι στις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες το καμουφλαρισμένο νέο Tiguan δείχνει παρεμφερές με το τρέχον μοντέλο που θα αντικαταστήσει, το νέο SUV θα είναι σε μεγάλο βαθμό ανασχεδιασμένο. Το καμουφλάζ της εταιρείας του Wolfsburg στις δημόσιες δοκιμές των πρωτοτύπων είναι αρκετά έντονο, και κρύβει καλά τις σημαντικες αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και στη γρίλια του ρύγχους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα σημαντικές θα είναι οι αναβαθμίσεις και κάτω από το αμάξωμα του νέου Tiguan. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος, και θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της τωρινής του πλατφόρμας. Παρόλα αυτά, το επιπλέον μήκος δεν θα μεταφερθεί και στο μεταξόνιο, αλλά στους μεγαλύτερους προβόλους - που θα παραπέμπουν στο μεγαλύτερο Touareg, δίνοντάς του μια δυναμικότερη εμφάνιση.

Στα μηχανικά του μέρη, το νέο Tiguan δεν θα αποκτήσει ακόμη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση - μιας και σε αυτή την κατηγορία των ηλεκτρικών Crossover υπάρχουν τα VW ID.4 και ID.5. Θα εξακολουθήσει να διαθέτει τα σημερινά του μηχανικά σύνολα, θερμικά και υβριδικά, αν και αναβαθμισμένα. Σε αυτά θα περιλαμβάνεται και μια plug-in υβριδική έκδοση, μια ισχυρότερη σπορ έκδοση, αλλά πιθανότατα όχι και μία πιο ακραία Tiguan R.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν η Volkswagen δεν έχει διευκρινίσει πότε σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο Tiguan, αν και κάνει δοκιμές με τα πρωτότυπά του εδώ και περίπου έναν χρόνο. Πολλοί εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις τους νωρίς το 2024.

Θυμίζουμε ότι η Volkswagen βρίσκεται στη διαδικασία ανανέωσης όλης της γκάμας των θερμικών/υβριδικών SUV της, καθώς την παρουσίαση του νέου T-Cross θα ακολουθήσουν εκείνες των νέων T-Roc, Tiguan και Touareg - με σκοπό να κρατήσουν την εταιρεία του Wolsburg σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμπορικά δημοφιλέστερες κατηγορίες της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ