Το Opel Manta επιστρέφει ως ηλεκτρικό crossover

Opel Manta-e 1

Το εμβληματικό μοντέλο της Opel θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη τριετία και το παρουσιαστικό του θα αποτελεί μίγμα 5θυρου liftback με SUV.

Η γερμανική εταιρεία του Ομίλου Stellantis, η Opel, έχει ξεκινήσει ήδη να ανακοινώνει τα λανσαρίσματα των επερχόμενων ηλεκτρικών της μοντέλων. Το πρώτο από αυτά θα είναι το νέο Manta, αναβιώνοντας το όνομα ενός εμβληματικού μοντέλου στην ιστορία της. Σε σχέση όμως με το Manta GSe ElektroMOD που όλοι θεωρούσαμε ότι θα επιστρέψει με την μορφή ενός κουπέ, το μοντέλο που τελικά θα φέρει τον λογότυπο Manta θα είναι ένα crossover.

Opel Manta GSe ElectroMOD 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, το μελλοντικό Opel Manta-e θα έχει κουπέ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που τα συνδυάζει με αυτά των 5θυρων liftback και των SUV. Θα ακολουθήσει δηλαδή τον δρόμο που χάραξε το συγγενικό Peugeot 408. Σε αντίθεση όμως με το τελευταίο, το επερχόμενο ηλεκτρικό Opel Manta δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα του γαλλικού μοντέλου, αλλά στη νέα STLA Medium που προορίζεται μόνο για ηλεκτρικά μοντέλα με ισχύ ηλεκτροκινητήρων από 170 έως 245 ίππους και πακέτα μπαταριών χωρητικότητας από 87 έως 104 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία που αναμένεται να προσφέρει ο συγκεκριμένος συνδυασμός θα φτάνει τα 700 χλμ.

Το νέο αποκλειστικά ηλεκτρικό Opel Manta-e θα λανσαριστεί το 2025 και θα επωφεληθεί από όλες τις νέες τεχνολογίες του Ομίλου Stellantis. Για παράδειγμα, θα φέρει και το νέο λογισμικό STLA Brain που ενσωματώνει υπηρεσίες φωνητικού ελέγχου και πληρωμών που επιτρέπουν στις εταιρείες που θα το χρησιμοποιούν να έχουν συνδρομητικές υπηρεσίες και ενημερώσεις, πάντα με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Ακόμα, το νέο Opel Manta-e θα διαθέτει και το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Opel Manta GSe ElectroMOD 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Manta-e θα έχει μεγάλο μεταξόνιο που ευνοεί τον χώρο στην καμπίνα, βολεύοντας έως και πέντε ενήλικους. Οι πίσω επιβάτες μάλιστα θα διαθέτουν δικές τους έγχρωμες οθόνες συνδεδεμένες στο Cloud για να χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές και περνούν ευχάριστα την ώρα τους.

Ακολουθούν δέκα σημαντικά στοιχεία του μελλοντικού Opel Manta-e:

  • Crossover αμάξωμα (liftback, SUV, coupe), πεντάθυρο και πενταθέσιο
  • STLA Medium πλατφόρμα
  • Αναμενόμενη άφιξη το 2025
  • Παραγωγή στο Μέλφι της Ιταλίας
  • Αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο
  • Ισχύς ηλεκτροκινητήρων: από 170 έως 254 ίππους
  • Αυτονομία: έως 700 χλμ.
  • Δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης
  • Υψηλή συνδεσιμότητα
  • Επιλογή τετρακίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες
Opel Manta GSe ElectroMOD 3

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ