Οι πιο περίεργοι νόμοι για το αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο: Πού επιτρέπεται να πίνεις και να οδηγείς

Οι πιο περίεργοι νόμοι για το αυτοκίνητο στον κόσμο 2022

Αν μη τι άλλο, ο κόσμος του αυτοκινήτου είναι γεμάτος από περίεργους και πολλές φορές αστείους νόμους που μας «έρχονται» από όλο τον πλανήτη. Ας δούμε μαζί τους «καλύτερους».

Ταϊλάνδη: Απαγορεύεται η οδήγηση στους... ημίγυμνους

H Ταϊλάνδη είναι μια από τις χώρες που έχουν κάποιους πολύ περίεργους νόμους αναφορικά με την οδήγηση. Τον τίτλο του πιο περίεργου διεκδικεί εκείνος που αφορά στο ντύσιμο και την ευπρέπεια που παρουσιάζει ο οδηγός, ή για να το θέσουμε πιο σωστά με την έλλειψη αυτής, αφού απαγορεύεται να οδηγεί κάποιος ημίγυμνος. Τουλάχιστον το πρόστιμο για τη συγκεκριμένη ενέργεια είναι χαμηλό για τα δυτικά δεδομένα αφού δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Β. Μακεδονία, Σερβία: Απαγορεύονται οι μεθυσμένοι... συνοδηγοί

Στις δύο αυτές βαλκανικές χώρες ο ΚΟΚ απαγορεύει να κάθεται δίπλα στον οδηγό ένα άτομο που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και θεωρείται μεθυσμένο. Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι έτσι ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει λιγότερες πιθανότητες να χάσει τη συγκέντρωσή του κατά τη διάρκεια της οδήγησης και να εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα.

Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.: Απαγορεύεται το σκούπισμα αυτοκινήτου με... χρησιμοποιημένα εσώρουχα

Σίγουρα ένας από τους πλέον περίεργους νόμους που μπορεί να βρει κανείς σχετικό με τα αυτοκίνητα είναι εκείνος που ισχύει στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο εν λόγω νόμος απαγορεύει ρητά τη χρήση εσωρούχων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να σκουπίσει κάποιος το αυτοκίνητο του. Το «λογικό» ερώτημα που εγείρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πώς ένας αστυνομικός που θέλει να διασφαλίσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου θα καταλάβει αν ένα εσώρουχο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί εφόσον ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει ξεκινήσει ήδη το σκούπισμα…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νίγηρας, Τόγκο: Καταναλώστε αλκοόλ και οδηγείστε άφοβα

Οι δύο αυτές χώρες της Αφρικής είναι από τις ελάχιστες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες δεν έχουν επίσημα όριο αναφορικά με τα επίπεδα αλκοόλ και την οδήγηση. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν η νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος και το Βανουάτου, ένα σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό.

Γερμανία: Είναι παράνομο να μείνεις από καύσιμο στην autobahn

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φημισμένος σε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι σχεδόν τα μισά τμήματά του δεν έχουν όριο ταχύτητας, ο γερμανικός αυτοκινητόδρομος, που μας είναι γνωστός ως autobahn, μπορεί να βάλει σε μπελάδες τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν αν αυτοί δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον γερμανικό ΚΟΚ είναι παράνομο να σταματήσει κάποιος στην autobahn, εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Το να σταματήσει κανείς στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο επειδή έμεινε από βενζίνη δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία αφού θεωρείται αμέλεια από την πλευρά του οδηγού και μπορεί να επιφέρει πρόστιμο.

Κύπρος: Απαγορεύεται η κατανάλωση τροφής και υγρών

Ο ΚΟΚ της Κύπρου υποχρεώνει τους οδηγούς να έχουν και τα δύο χέρια τους στο τιμόνι και μέσα σε εκείνα που απαγορεύεται να κάνει κάποιος καθώς οδηγεί, εκτός από το να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, είναι να καταναλώνει τροφή και υγρά. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα γνωρίζουμε, η κατανάλωση τροφής και υγρών κατά τη διάρκεια της οδήγησης επιφέρει πρόστιμο ύψους 85 ευρώ αλλά και από δύο έως τέσσερεις πόντους στην άδεια οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελβετία: Απαγορεύεται να «χτυπάς» τις πόρτες του αυτοκινήτου

Η κοινή ησυχία και η διατάραξή της προστατεύεται από το νόμο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ωστόσο κάποιες από αυτές φτάνουν σε φαινομενικά ακραία μέτρα για να την προστατέψουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ελβετίας, όπου απαγορεύεται από το νόμο να κλείσεις την πόρτα του αυτοκινήτου σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουστεί δυνατός θόρυβος, ειδικά μετά τις δέκα το βράδυ.

Ρωσία: Έχεις βρώμικο αυτοκίνητο; Πρόστιμο!

Σίγουρα ένα από τα πράγματα που δεν περιμένει να ακούσει κανείς στη Ρωσία είναι ο νόμος που απαγορεύει την κυκλοφορία βρώμικων αυτοκινήτων. Αν ένας οδηγός πιαστεί να οδηγεί βρώμικο αυτοκίνητο μπορεί να πληρώσει πρόστιμο έως και 2.000 ρούβλια, ένα ποσό που «μεταφράζεται» σε περίπου 33 ευρώ.

Καλιφόρνια, Η.Π.Α.: Απαγορεύεται να πηδάς από το αυτοκίνητο σου με 105 χλμ./ώρα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινή λογική συναντά την αμερικάνικη πραγματικότητα σε αυτόν το νόμο που ισχύει στην Καλιφόρνια, ο οποίος απαγορεύει σε οποιοδήποτε να εγκαταλείψει το όχημα του, αν αυτό κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 105 χλμ./ώρα (65 μίλια/ώρα). Δηλαδή με 104 χλμ./ώρα θεωρείται λογικό και επιτρέπεται;

Στην Καλιφόρνια υπάρχει ένας ακόμη νόμος που μοιάζει αρχικά περίεργος αλλά έχει νόημα, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν ήδη αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους της. Ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρει ότι οχήματα που δεν έχουν επιβάτες (και οδηγό) απαγορεύεται να κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 60 μίλια την ώρα (96,5 χλμ./ώρα)

Τενεσί, Η.Π.Α.: Δεν πυροβολούμε ζώα όταν οδηγούμε. Εκτός...https://www.carandmotor.gr/tag/kok

Νόμος στην περίκλειστη αμερικάνικη πολιτεία απαγορεύει στους οδηγούς οχημάτων να πυροβολούν ζώα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, εκτός και αν αυτό το ζώο είναι… μια φάλαινα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κίνα: Οι πεζοί δεν έχουν προτεραιότητα

Στην Κίνα και συγκεκριμένα στο Πεκίνο απαγορεύεται στους οδηγούς σταματούν στο δρόμο για να παραχωρήσουν προτεραιότητα στους πεζούς, ένα νόμος που ακούγεται απίστευτος για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ