Αυτά είναι τα κοινά αντικείμενα που θα σε «σώσουν» στο ταξίδι

Τα αντικείμενα που θα σε γλιτώσουν στο ταξίδι

Το να μείνει κάνεις με το αυτοκίνητο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Ωστόσο αν έχεις μαζί σου τα αντικείμενα που ακολουθούν μπορείς να γλιτώσεις πολλή ταλαιπωρία.

Συνήθως για αιτίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα ένα αυτοκίνητο μπορεί να ακινητοποιθεί στην άκρη του δρόμου χωρίς να είναι σε θέση να συνεχίσει ο οδηγός το ταξίδι του. Αν αυτό μάλιστα τύχει κατά τις καλοκαιρνές μας διακοπές οδηγεί σε πολλές χαμένες ώρες αλλά και ταλαιπωρία και γκρίνια από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ειδικά για τους οδηγούς που έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα πριν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και έχουν προχωρήσει και στους απαραίτητους ελέγχους και service στο αυτοκίνητο τους, η βλάβη που ενδέχεται να ακινητοποιήσει το όχημα τους είναι συνήθως μικρής σημασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και αν δεν έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εργαλεία, τα παρακάτω έξι αντικείμενα, που μπορούν κάλλιστα να βρίσκονται στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου, θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε με επιτυχία μια μικρή ζημιά και να συνεχίσετε το ταξίδι σας τουλάχιστον μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Καλσόν

Στην περίπτωση που δείτε τη θερμοκρασία του κινητήρα σας να ανεβαίνει και ως αιτία αναγνωρίσετε τον σπασμένο ιμάντα που δίνει κίνηση στον ανεμιστήρα του ψυγείου «νερού», το καλσόν είναι ένα είδος ένδυσης που μπορεί να δώσει προσωρινά τη λύση και να σας επιτρέψει να συνεχίσετε τη διαδρομή σας.

Κέρμα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα τα κέρματα είναι κάτι που δεν λείπει σχεδόν από κανένα πορτοφόλι ή εσωτερικό αυτοκινήτου. Τα μικρά χάλκινα κέρματα είναι αυτά που θα χρειαστούμε στην περίπτωση που καεί κάποια από τις ασφάλειες του αυτοκινήτου μας και δεν έχουμε εφεδρική για να την αντικαταστήσουμε.

Σύρμα

Ένα μακρύ κομμάτι σύρμα μπορεί να δώσει τη λύση ποικιλοτρόπως και θα πρέπει πάντα να βρίσκεται στο αυτοκίνητο μας. Με το σύρμα μπορούμε να δώσουμε μια αξιόπιστη προσωρινή λύση στην περίπτωση που σπάσει κάποια από τις ελαστικές βάσεις των σωληνώσεων της εξάτμισης και να συνεχίσουμε στο ταξίδι μας -με προσοχή- χωρίς η εξάτμιση να ακουμπάει στο έδαφος.

Υφασμάτινη ταινία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υφασμάτινη κολλητική ταινία τύπου «duct tape» είναι επίσης ικανή να προσφέρει τις υπηρεσίες της πολλαπλώς στην προσωρινή επιδιόρθωση ζημιών στο αυτοκίνητο. Με τη χρήση της μπορείτε να μονώσετε σωληνώσεις που παρουσιάζουν διαρροή, ακόμη και να κλείσετε κυριολεκτικά μια μεγάλη επιφάνεια, όπως για παράδειγμα να κλείσετε το κενό που αφήνει ένα σπασμένο παράθυρο αφού έχετε απομακρύνει το τελευταίο.

Coca-Cola

Αν έχετε βρεθεί στην άκρη του δρόμου με σκασμένο ελαστικό τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να δυσκολευτείτε πάρα πολύ ή ακόμη και να μην μπορείτε να λύσετε τα μπουλόνια του τροχού και να αλλάξετε το ελαστικό με τη ρεζέρβα. Η αιτία γι' αυτό μπορεί να εντοπιστεί στη σκουριά που ενδέχεται να έχουν πιάσει τα μπουλόνια, ένα φαινόμενο που ήταν πιο συχνό στα παλιότερα αυτοκίνητα.

Ένας τρόπος για να καταφέρετε να λύσετε τα μπουλόνια πιο εύκολα είναι να ρίξετε Coca-Cola. Ο ιδιότητες του γνωστού αναψυκτικού στην απομάκρυνση της σκουριάς είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες στους μηχανικούς και είναι ένα υγρό που μπορεί να βοηθήσει και στο ευκολότερο λύσιμο των μπουλονιών. Χρησιμοποιείστε το λοιπόν στην περίπτωση που τα μπουλόνια του τροχού έχουν κολλήσει και δεν έχετε στη διάθεση σας κάποιο καθαριστικό τύπου «WD-40».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λουκόυμι

Το λουκούμι το χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι οδηγοί για να κλείσουν τυχόν διαρροές στο σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου και μπορεί να δώσει τη λύση σε μια αντίστοιχη κατάσταση. Σίγουρα δεν είναι κάτι που παίρνει κάποιος μαζί του όταν ταξιδεύει, αλλά καλό είναι να το γνωρίζει. Εναλλακτικά, για την προσωρινή επισκευή ρωγμών στο ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ελληνικός καφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ