Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες των Χαρτών της Google

Νέες υπηρεσίες Google Maps 2022

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι Χάρτες της Google διευρύνονται διαρκώς και έπειτα από την πρόσφατη αναβάθμιση τους κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των οδηγών αυτοκινήτου.

Με τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις διαρκείς αναβαθμίσεις τους, οι Χάρτες της Google έχουν καταφέρει να αλλάξουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και ακόμη περισσότερο ίσως των οδηγών αυτοκινήτου.

Έπειτα και από την τελευταία αναβάθμιση που δέχτηκαν από την αμερικάνικη εταιρεία οι Χάρτες παρουσιάζουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες που κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των αυτοκινητιστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας τότε μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη τη σχετική λειτουργία των Χαρτών της Google, η οποία προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την ύπαρξη σταθμών φόρτισης που βρίσκονται γύρω σας.

Τώρα η Google αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία και κάνει πιο εύκολη την εύρεση ταχυφορτιστών που μπορεί να βρίσκονται κοντά σας. Για να αξιοποιήσετε αυτή τη λειτουργία πρέπει να πάτε στην εφαρμογή των Χαρτών, να επιλέξετε «Περισσότερα» (More) και έπειτα να επιλέξετε από τις διαθέσιμες υπηρεσίες τα «Ηλεκτρικά Οχήματα» (Electric Vehicles).

Έπειτα σας δίνεται η δυνατότητα της επιλογής για ταχεία φόρτιση (Fast Charge), η οποία και εμφανίζει μόνο τους ταχυφορτιστές που βρίσκονται στην περιοχή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τους σταθμούς φόρτισης σύμφωνα με την πρίζα που είναι συμβατή με το αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ανάμεσα στις νέες λειτουργίες των Χαρτών περιλαμβάνεται και μία που κάνει πιο εύκολη τη ζωή των οδηγών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για τη λειτουργία που δείχνει αν ένα μέρος που θέλετε να επισκεφτείτε είναι προσβάσιμο και από αναπηρικό καροτσάκι.

Για να ενεργοποιήσετε τη σχετική λειτουργία επιλέγετε το εικονίδιο του Google λογαριασμού σας στην μπάρα εύρεσης της εφαρμογής και έπειτα επιλέγετε τις «Ρυθμίσεις» (Settings). Ακολουθεί η επιλογή και έπειτα την επιλογή «Ρυθμίσεις Προσβασιμότητας» (Accesibility settings), η οποία και σας δίνει πρόσβαση στην ενεργοποίηση της λειτουργίας «Προσβάσιμα Μέρη» (Accessible places).

Έπειτα από αυτό και εφόσον οι υπεύθυνοι της επιχείρησης έχουν ενημέρωση σχετικά την Google, μαζί με τη διεύθυνση του μέρους που θέλετε να επισκεφτείτε, στις πληροφορίες θα εμφανίζεται ως εικονίδιο ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ θα παρέχονται και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα ή όχι που έχουν άτομα με αναπηρία στις τουαλέτες, τους καθιστικούς χώρους αλλά και στον χώρο στάθμευσης της επιχείρησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ