Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή πλοήγησης για το αυτοκίνητό μου - Τι ισχύει στην πράξη

android auto

Οι χάρτες της Google είναι αναμφίβολα η κορυφαία εφαρμογή πλοήγησης για κινητά ή συστήματα πολυμέσων στον κόσμο και αν αναζητάτε τον λόγο που την καθιστά τόσο δημοφιλή, η απάντηση δεν είναι μία.

Πρώτα από όλα οι χάρτες της Google (Google Maps) είναι εντελώς δωρεάν, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα σεντ. Σίγουρα, μερικοί θα ισχυριστούν ότι οι χρήστες της εφαρμογής πληρώνουν με τα δεδομένα τους, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Google maps
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, οι χάρτες της Google είναι ήδη προεγκατεστημένοι στο λειτουργικό Android και μπορούν εύκολα να ληφθούν και σε iOS. Επομένως, η χρήση τους είναι εξαιρετικά βολική, καθώς η εκκίνηση της εφαρμογής δεν απαιτεί περισσότερα από μερικά κλικς.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι μια σειρά εξαιρετικά προηγμένων χαρακτηριστικών, που περιλαμβάνει κορυφαίο πλοηγό για οδηγούς οχημάτων, διαδρομές ποδηλασίας, πληροφορίες και μονοπάτια για πεζοπορία και πολλά άλλα. Ακόμα, διαθέτει λειτουργία Street View για περιπλάνηση σε δρόμους, καθώς και λήψη δορυφορικών δεδομένων που μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο από τον καναπέ μας.

Android Auto 2

Περιττό να πούμε ότι υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για τους χάρτες της Google, με μερικές από αυτές μα προέρχονται από εξειδικευμένες εταιρείες πλοήγησης που γνωρίζουν ακριβώς πώς πρέπει να λειτουργεί το συγκεκριμένο λογισμικό. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, η εφαρμογή Waze φαίνεται σαν η μόνη σταθερή εναλλακτική λύση απέναντι στους χάρτες της Google.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των Google Maps και των περισσότερων αντιπάλων του είναι η άδεια χρήσης δωρεάν λογισμικού. Οι εφαρμογές που προέρχονται από τους ειδικούς πλοήγησης που προαναφέραμε δεν είναι πάντα διαθέσιμες δωρεάν και, αν είναι, συνοδεύονται μόνο από ένα βασικό πακέτο λειτουργιών. Οι χάρτες της Google προσφέρουν τα πάντα σε όλους χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε κάτι.

Για παράδειγμα, μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις των Google Maps αυτή τη στιγμή είναι η Sygic GPS Navigation. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει όλα όσα θα χρειαστείτε όταν οδηγείτε, συμπεριλαμβανομένων χαρτών εκτός σύνδεσης, πληροφοριών κυκλοφορίας, προειδοποιήσεων ορίου ταχύτητας, αναγνώριση πινακίδων και ούτω καθεξής. Ωστόσο, έρχεται μόνο με μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών και μετά θα πρέπει να κάνετε συνδρομή για να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε σε Android ή iOS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν μία διαφορετική εφαρμογή, πέρα από τα Google maps, η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι μια άλλη εφαρμογή της Google. Η εφαρμογή Waze υπόσχεται να κάνει πιο άνετη και γρήγορη την διαδρομή σας, χρησιμοποιώντας τα μέλη της κοινότητας.

Σε σύγκριση με τους χάρτες της Google, ο βασικός “μηχανισμός” του Waze είναι ένα σύστημα crowdsourcing που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν αναφορές κυκλοφορίας σχετικά με κάμερες ταχύτητας, μποτιλιαρίσματα, ατυχήματα και ούτω καθεξής. Χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα δεδομένα, η εφαρμογή Waze θα αναζητήσει την καλύτερη διαδρομή για τον προορισμό που έχει ορίσει ο οδηγός.

Με άλλα λόγια, εάν χρησιμοποιείτε τους χάρτες της Google στην οδήγηση και απλώς θέλετε να φτάσετε σε έναν συγκεκριμένο προορισμό γρηγορότερα και ευκολότερα, το Waze είναι, στο 99 τοις εκατό των περιπτώσεων, αυτό που θα σας βοηθήσει να το κάνετε χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Android Auto 4

Το μόνο μειονέκτημα που έχει η εφαρμογή Waze είναι ότι απαιτεί μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν συνοδεύεται από χάρτες εκτός σύνδεσης και για να κάνει τα “μαγικά” της και να έχει πάντα ενημερωμένους χάρτες και τις πιο πρόσφατες αναφορές κυκλοφορίας, όπως είναι λογικό πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Αυτήν τη στιγμή λοιπόν, εάν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση απέναντι στην εφαρμογή Google Maps, η Waze θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες θα κατεβάσετε. Εάν θέλετε μια λύση πλοήγησης που συνοδεύεται από ένα πλήρες πακέτο (και δεν σας πειράζει να πληρώσετε), συμπεριλαμβανομένων των χαρτών εκτός σύνδεσης, τότε η Sygic, η TomTom και η HERE έχουν ήδη αρκετές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα (μερικές από αυτά δωρεάν) που αξίζει να δοκιμάσετε.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ