Γερμανία: Οδηγός νταλίκας μετέφερε Van της Αστυνομίας χωρίς να έχει δίπλωμα

Οδηγός νταλίκας πιάστηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα 2022 Γερμανία

Ένα απίστευτο γεγονός έλαβε μέρος στη Γερμανία με οδηγό φορτηγού που μετέφερε οχήματα της γερμανικής αστυνομίας να μην έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης.

Η Γερμανία είναι από εκείνες τις χώρες όπου το γράμμα του νόμου εφαρμόζεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, ενώ και οι κάτοικοι της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης τείνουν να ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες χωρίς να χρειάζεται να έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους για να τους ελέγχει.

Το γεγονός ωστόσο που ακολουθεί και αναφέρεται σε διάφορα ευρωπαϊκά μέσα δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα του τι επικρατεί στους γερμανικούς δρόμους αναφορικά με τη νομιμότητα στις μεταφορές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ένα φορτηγό που μετέφερε οχήματα στον αυτοκινητόδρομο A3 κλήθηκε να σταματήσει για έλεγχο από αστυνομικούς που περιπολούσαν στη γερμανική autobahn. Το εν λόγω φορτηγό μετέφερε οχήματα από την Κάτω Βαυαρία προς το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του φορτηγού να ελέγξουν τα έγγραφά του. Ο οδηγός προσκόμισε τα έγγραφα, από αυτά ωστόσο απουσίαζε το δίπλωμα οδήγησής του.

Ο οδηγός δικαιολόγησε αρχικά την απουσία του διπλώματος ως κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα αφού ανέφερε ότι το ξέχασε σπίτι του. Όμως σε έλεγχο που πραγματοποίησαν έπειτα οι Γερμανοί αστυνομικοί, για να διασταυρώσουν τα λεγόμενα του οδηγού, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχε ξεχάσει το δίπλωμα του στο σπίτι, όπως τους είχε πει, αλλά η άδεια οδήγησης είχε αφαιρεθεί και δεν τού επιτρεπόταν να οδηγήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και ντροπιαστική, αφού το φορτηγό μετέφερε γερμανικά αστυνομικά οχήματα, η γερμανική αστυνομία δεν το απέκρυψε αναφέροντας την συγκεκριμένη ιστορία και στη σελίδα της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα περιστατικά οδηγών φορτηγών που πραγματοποιούν δρομολόγια στη Γερμανία χωρίς να έχουν στα χέρια τους άδεια οδήγησης φαίνεται να πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό αφού αυτές τις ημέρες ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό αναφέρεται στα γερμανικά μέσα.

Σε αυτό το περιστατικό ο οδηγός του φορτηγού όχι μόνο δεν είχε δίπλωμα οδήγησης στα χέρια του αλλά προσπάθησε αρχικά να διαφύγει από τους αστυνομικούς εγκαταλείποντας έπειτα από λίγο την προσπάθεια. Μάλιστα στο έλεγχο που έγινε έπειτα διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ