Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Vanwall Vandervell των 128 χιλιάδων ευρώ

Vanwall Vandervell

Μετενσαρκώνοντας με ένα hot-hatch 580 ίππων το θρυλικό όνομα των αγώνων Vanwall, το Vandervell θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα, με τιμή 127.570 ευρώ για το καθένα.

Η Vanwall υπήρξε ένας θρυλικός κατασκευαστής όταν η Formula 1 ήταν στα σπάργανά της, τη δεκαετία του 1950. Την ίδρυσαν οι Tony Vandervell και Colin Chapman (μετέπειτα ιδρυτής της Lotus) και έγινε αμέσως επιτυχημένη στα Grand Prix, με οδηγούς όπως οι θρυλικοί Stirling Moss και Maurice Trintignant.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επτά δεκαετίες αργότερα, το ένδοξο αυτό όνομα των αγώνων επιστρέφει στο προσκήνιο ως κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και με το όραμα να μπει στους αγώνες αντοχής (WEC) της FIA με την αναβίωση της αγωνιστικής της ομάδας.

Το πρώτο της street-legal δημιούργημα είναι αυτό το ηλεκτρικό hot-hatch που φέρει το όνομα του ιδρυτή Tony Vandervell, με ρετρό σχεδιασμό -που η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με του Hyundai Ioniq 5- που αποκαλύπτεται από τις ψηφιακά δημιουργημένες εικόνες που βλέπετε.

Το αμάξωμά του είναι αεροδυναμικά εξελιγμένο με επιρροές από τον κόσμο του μότορσπορ, έχει πλειάδα ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων και ιδιαίτερα δυναμικό διαχύτη. Μάλιστα, στο κέντρο του διαχύτη υπάρχει και ένα φωτεινό ορθογώνιο με LED που είμαι πανοιμοτύπο με το πίσω φως των μονοθεσίων της F1. Οι τροχοί του έχουν μέγεθος 22 ιντσών και χαμηλού προφίλ ελαστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, το εσωτερικό -από το οποίο προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες, έστω και εικονικές- διαθέτει επιφάνειες με γυμνά ανθρακονήματα που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του Vandervell, και στα υπόλοιπα σημεία του δερμάτινες επενδύσεις.

Το Vanwall Vandervell θα διατίθεται σε μια standard έκδοση και στην ισχυρότερη S Plus. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης της πρώτης αποδίδει 320 ίππους και επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία -άγνωστου, ακόμη, μεγέθους- εξασφαλίζει αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Το Vandervell S Plus έχει, αντίστοιχα, 580 ίππους, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,4'' και λίγο μικρότερη αυτονομία, 420 χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο αυτό αυτοκίνητο παραγωγής της σύγχρονης Vanwall θα κατασκευαστεί σε 500 αντίτυπα, όπως προαναφέραμε, και θα διατίθεται -σε όσους θέλουν να διαθέσουν αυτά τα 128 χιλιάδες ευρώ- με άμεσες παραγγελίες στην εταιρεία και μέσω των κατά τόπους συνεργατών της. Το πρώτο από τα αντίτυπα αυτά θα παραδοθεί το προσεχές καλοκαίρι του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ