Επιστροφή στο μέλλον: Η DeLorean αναβιώνει με το ηλεκτρικό coupe Alpha5

DeLorean Alpha5

Η DeLorean DMC-12, το εμβληματική χρονομηχανή της ταινίας Back to the Future», περνά στον 21ο αιώνα με την αμιγώς ηλεκτρική Alpha5, με αυτονομία 500 χιλιομέτρων - αλλά και με τις μυθικές gullwing πόρτες δια χειρός της Italdesign.

Η DeLorean Alpha5 είναι ένα στιλιστικό διαμάντι χάρη στις τεράστιες, ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες της, τα υπέροχα LED φωτιστικά σώματα, τις αεροδυναμικές της ζάντες και τις αεροδυναμικές πτυχές που σχηματίζουν μια πτέρυγα πολλαπλών επιπέδων και καλύπτουν το κρύσταλλο της ουράς - όπως είχε και η θρυλική DMC-12.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υποδοχή της πρίζας βρίσκεται στο φτερό του εμπρός τροχού -στην πλευρά του οδηγού- σε αντίθεση με την τάπα του ρεζερβουάρ που βρισκόταν στο πορτ-μπαγκάζ της DMC-12, ενώ το σχεδιασμό της ολοκληρώνουν οι αεραγωγοί πίσω από τους εμπρός τροχούς, ο δυναμικός εμπρός αεραγωγός κάτω από το ρύγχος, ο διαχύτης, οι καμπύλες του αμαξώματος -με αρκετές δυναμικές νευρώσεις- και ο διαχύτης στην ουρά της.

Δεδομένου του σπορ προσανατολισμού του αυτοκινήτου, η Itadesign έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην αεροδυναμική. Πέτυχε συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0.23, που είναι αρκετά καλή - αν και όχι η κορυφαία των σημερινών ηλεκτρικών sports-coupe.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα με τη χρονομηχανή στο πίσω μέρος της DMC-12, τώρα η Alpha5 έχει δύο πίσω θέσεις, στις οποίες η πρόσβαση γίνεται άνετη χάρη στο άνοιγμα των θυρών και την απουσία μεσαίας κολόνας. Οι χώροι είναι φυσικά πολύ μεγαλύτεροι από τον πρόγονό της, καθώς το μήκος αγγίζει τα 5 μέτρα (4,995 μ., συγκεκριμένα) και το πλάτος ξεπερνά τα 2 μέτρα (2,044 μ.).

Ακόμη, τη θέση της οθόνης στην οποία ο Doc Brown και ο Marty McFly ρύθμισαν την ημερομηνία του προορισμού τους, τώρα έχει πάρει μια τεράστια «αιρωμένη» οθόνη αφής για τη ρύθμιση των πολυμέσων, την πλοήγησης και της συνδεσιμότητας. Ο οδηγός επίσης διαθέτει τη δική του πλήρως ψηφιακή οθόνη για τις ενδείξεις των οργάνων, της ηλεκτροκίνησης και της αυτονομίας, πάνω απο το-επίπεδο στο κάτω μέρος του- τιμόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη πολλά γνωστά για το σύστημα ηλεκτροκίνησης της DeLorean Alpha5, που αντικαθιστά των V6 βενζίνης που είχαν εξελίξει από κοινού οι Peugeot-Renault-Volvo για τη DMC-12. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει μόνο ότι για την επιτάχυνση 0-96 km/h χρειάζεται 3,4 δευτερόλεπτα και ότι η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 km/h. Καθώς και ότι η μπαταρία της θα έχει χωρητικότητα άνω των 100 kWh, που θα της χαρίσει αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η DeLorean έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και πιο ισχυρές εκδόσεις της Alpha5, καθώς και ότι θα εμπλουτίσει τη γκάμα της στο εγγύς μέλλον με ένα sports coupe με κινητήρα εσωτερικής καύσης V8, με ένα ηλεκτρικό sedan και με ένα SUV υδρογόνου.

Η DeLorean Alpha5 θα κατασκευαστεί σε μόλις 88 αντίτυπα, αρχής γενομένης από το 2024. Η παραγωγή της θα γίνει στην Ιταλία, με σύστημα ηλεκτροκίνησης που θα παρέχει ένας προμηθευτής από τη Βρετανία. Και θα ήταν, αναμφίβολα, πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώναμε τις εντυπώσεις του Doc Brown και του Marty McFly από αυτήν, αν ρύθμιζαν τη χρονομηχανή της DMC-12 στο Μάιο του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ