H Brabus «σκίζει» τα κύματα με το Shadow 900 Black Ops

Brabus Shadow 900 Black Ops Superboat

Μια σπάνια έκδοση της σειράς Shadow 900, το τελευταίο δημιούργημα της νεοσύστατης Brabus Marine είναι ένα θηριώδες σκάφος αναψυχής με δύο κινητήρες V8 απόδοσης 900 ίππων, ανθρακονήματα, πόρτες Gullwing και τιμή 408.500 Ευρώ.

Η εταιρεία του Bottrop τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και πέραν της ασφάλτου, πέραν της εξωφρενικής μετατροπής των ήδη πανίσχυρων δημιουργημάτων της Mercedes-AMG. Δημιουργώντας το παράρτημα Brabus Marine, έχει στρέψει την προσοχή της και στη θάλασσα, με ίδιας φιλοσοφίας κατασκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να το πετύχει, συνεργάζεται με την διακεκριμένη φινλανδική εταιρεία κατασκευής σκαφών Axopar Boats, η οποία έχει αναπτυχθεί ραγδαία μετά την ίδρυσή της το 2014 και διαθέτει ήδη δίκτυο 90 αντιπροσώπων σε 65 χώρες. Από τη συνεργασία των δύο εταιρειών προέκυψε η σειρά σκαφών Shadow 900.

Το Black Ops είναι μια ειδική, χειροποίητη και σπάνια έκδοση της σειράς αυτής, καθώς θα κατασκευαστεί σε μόνο 37 αντίτυπα. Καθένα από αυτά θα τιμάται 408.500 Ευρώ στην περίπτωση της ανοικτής έκδοσης Spyder, και 413.500 Ευρώ με ηλιοροφή Sun-Top.

Η έκδοση αυτή μεταφέρει στη θάλασσα ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία από τον κόσμο της αυτοκίνησης. Το πιο εντυπωσιακό είναι οι πόρτες «φτερών γλάρου» που είναι εμπνευσμένες από τη Mercedes-Benz SL Gullwing, και προσφέρουν την πρόσβαση στην πολυτελή καμπίνα.

Επίσης, το συγκεκριμένο αντίτυπο των φωτογραφιών έχει δεχθεί την ίδια εκτεταμένη αεροδυναμική μελέτη με ένα αυτοκίνητο, είναι βαμμένο στο κλασικό γκρι Gunmetal Grey της Brabus -μέσω μιας διαδικασίας βαφής αποκλειστικά χειροποίητης, που απαιτεί έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί- και διαθέτει κόκκινα αγωνιστικά δερμάτινα καθίσματα και σπορ τιμόνι, για να προσομοιώνει την εμπειρία ενός sportscar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι αντίστοιχο πετυχαίνουν και οι δύο θηριώδεις κινητήρες του Shadow 900 Black Ops: πρόκειται για δύο V8 μονάδες 450R Verado XL της Mercury, χωρητικότητας 4.6 λίτρων ο καθένας, που παράγουν μαζί 900 ίππους και κάνουν το σκάφος ικανό να φτάσει τελική ταχύτητα 60 κόμβων (69 μίλια/ώρα ή 111 km/h). Τους δύο κινητήρες προστατεύει ένα πάνελ από ανθρακονήματα.

Ο χειριστής έχει στη διάθεσή του μια εντυπωσιακή οθόνη 42 ιντσών ανάλυσης 4Κ, που προσφέρει κάθε διαθέσιμη τεχνολογία πλοήγησης, πολυμέσων και συνδεσιμότητας. Για την ψυχαγωγία των επιβατών, το πολυτελές σύστημα Fusion Marine Entertainment περιλαμβάνει ενισχυτή 5 καναλιών, 8 ηχεία και subwoofer.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όταν πέφτει η νύχτα, περιμετρικά LED φωτίζουν με έναν ατμοσφαιρικό συνδυασμό από απαλές λευκές και μπλε δεσμίδες φωτός τόσο το κατάστρωμα και την καμπίνα, όσο και τα ύδατα περιμετρικά του σκάφους.

Η Brabus διαθέτει το Shadow 900 Black Ops σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η ανοικτή Spyder προσφέρει την αίσθηση του αέρα, καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη ευελιξία χάρη στο μειωμένο της βάρος. Η έκδοση Sun-Top με την ηλιοροφή, ωστόσο, είναι λίγο πιο πρακτική, καθώς εξασφαλίζει την προστασία από τον ήλιο ή τη βροχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ