Πόσοι V8 κινητήρες χωρούν στο σκάφος της AMG;

Nighthawk AMG Black Series

Εμπνευσμένο από τη Mercedes-AMG GT Black Series, το αγωνιστικό σκάφος της ομάδας Cigarette Racing Team 41 είναι ένα θηρίο 12,5 μέτρων με πέντε κινητήρες V8, συνολικής ισχύος 2.250 ίππων.

Ο αριθμός 41 της Cigarette Racing, μιας αγωνιστικής ομάδας που ανήκει στην εταιρεία Lionheart Capital και έχει την έδρα της στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, προέρχεται από το μήκος 41 ποδών (12,5 μέτρων) του πρωτότυπου αγωνιστικού σκάφους Nighthawk AMG Black Series - το οποίο φτάνει σε πλάτος τα 3,5 μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρήμνη του βρίσκεται ένα ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής 2.250 ίππων, τους οποίους παράγουν πέντε V8 κινητήρες Mercury Racing 450R. Καθένας έχει χωρητικότητα 4.6 λίτρων και ιπποδύναμη 450 hp, που επιτρέπουν στον χειριστή, μέσω ενός προηγουμένη συστήματος τροφοδοσίας, με μόνο δύο μοχλούς να αγγίξει τελική ταχύτητα 90 μιλίων την ώρα (145 km/h) στη θάλασσα.

Όπως και η Mercedes-AMG GT Black Series της ασφάλτου, έτσι και το Nighthawk χρησιμοποιεί καθεμία από τις τελευταίες τεχνολογίες λογισμικού και τα πλέον προηγμένα υλικά - όπως τα ανθρακονήματα στο κατάστρωμα και στην οροφή. Ο χρωματισμός του συνδυάζει το πορτοκαλί που η Mercedes-Benz ονομάζει Magmabeam μαζί με μαύρο, καθώς και τα logos της AMG σε αρκετά σημεία του σκάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο αλουμινένιο πάνελ των των οργάνων έχουν τοποθετηθεί τρεις οθόνες Garmin 8617, οι οποίες περικλύονται από κρυφό φωτισμό που δίνει την εντύπωση ότι αιωρούνται. Δίπλα τους, υπάρχει στερεοφωνικό Audio Marine, ατσάλινα χερούλια, επιπλέον οθόνες στα καθίσματα και, βεβαίως, τουαλέτα.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, η Mercedes δεν ανακοινώνει το πόσο συνολικά κοστίζει το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό σκάφος, ωστόσο να τονίσουμε ότι η σειρά Nighthawk της Cigarette ξεκινά από τα 800.000 δολάρια στις Η.Π.Α., κάθε μια μηχανή κοστίζει σχεδόν 50.000 δολάρια, ενώ στο τελικό ποσόν που ξεπερνά πλέον το 1.000.000 δολάρια θα πρέπει να προστεθούν και όλες οι έξτρα επεμβάσεις της AMG...

Mercedes-AMG Cigarette

Διαβάστε επίσης

Αυτές οι Mercedes δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Γερμανική επίθεση: Όλα τα νέα μοντέλα που περιμένουμε στην Ελλάδα

BMW M4 Coupe: Οδηγούμε στην Ελλάδα το βαυαρικό υπερόπλο των 510 ίππων

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ το carandmotor.gr, το πρώτο premium site αυτοκινήτου στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ