Αυτό είναι το νέο Renault Espace -Όλα τα στοιχεία

Renault Espace

Το νέο Espace έγινε SUV με 5 ή 7 θέσεις και τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της γαλλικής εταιρείας.

Η Renault αποκάλυψε σήμερα το ολοκαίνουργιο Espace που πλέον δεν είναι το εμβληματικό πολυμορφικό MPV που γνωρίζαμε, αλλά μεταμορφώθηκε σε ένα SUV της μεσαίας κατηγορίας που μπορεί εφοδιαστεί και με τρίτη σειρά καθισμάτων.

Το νέο Espace βασίζεται στο Austral που μόλις λανσαρίστηκε και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, ακολουθεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της γαλλικής εταιρείας. Σύμφωνα με την Renault, η νέα σχεδιαστική προσέγγιση του μοντέλου είναι πιο εκλεπτυσμένη και συνάμα πιο δυναμική σε σχέση με το παρελθόν.

Renault Austral
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το νέο Espace αποτελεί ουσιαστικά μια επιμηκυμένη έκδοση του Austral με μεγαλύτερο πίσω πρόβολο για την τοποθέτηση τρίτης σειράς καθισμάτων στον χώρο αποσκευών. Τα δύο πίσω καθίσματα αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού (χωρίς επιπλέον κόστος), με την βασική διάταξη να 5θέσια.

Το γεγονός ότι βασίζεται στην τελευταία εκδοχή της διαμορφώσιμης πλατφόρμας CMF-CD, σημαίνει ότι θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων.

Με μήκος 4,72 μέτρα, το νέο Espace είναι πιο κοντό από την προηγούμενη γενιά, αλλά η Renault αναφέρει ότι η χωροταξική μελέτη είναι καλύτερη και εξασφαλίζει ανώτερους χώρους για τους επιβάτες.

Renault Espace

Η άνεση και η πρακτικότητα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για το νέο μοντέλο, με το κάθισμα της δεύτερης σειράς να έχει ρυθμιζόμενη σε κλίση πλάτη (31 μοίρες) και να σύρετε κατά 26 εκ. για να ευνοήσει την πρόσβαση στην τρίτη σειρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση του 5θέσιου Espace, ο χώρος αποσκευών φτάνει 777 λίτρα με τέρμα μπροστά το συρόμενο πίσω κάθισμα, και σε περίπτωση αναδίπλωσης της πλάτης δημιουργείται χώρος 1.818 λίτρων. Το 7θέσιο έχει πορτμπαγκάζ 159 λίτρων με όρθια όλα τα καθίσματα, ενώ όταν κρυφτούν τα δύο πίσω καθίσματα ο χώρος αυξάνεται στα 677 λίτρα.

Renault Espace

Η καμπίνα του νέου Espace δεν έχει αισθητικές ή ποιοτικές διαφορές από το Austral, και χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική σχεδίαση. Κύριο highlight αποτελεί το ζευγάρι οθονών OpenR με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη πολυμέσων 12 ιντσών. Επιπλέον, ο οδηγός ενημερώνεται και από το μεγάλο head up display 9,3 ιντσών.

Renault Espace
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, η Renault έχει ανακοινώσει μία έκδοση κινητήρα με το full hybrid σύστημα κίνησης των 200 ίππων. Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον καινούργιο 1.2, δύο ηλεκτρομοτέρ και μία μπαταρία 2 kWh, και μπορεί να κινήσει το νέο Espace αμιγώς ηλεκτρικά για λίγα χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ