Το νέο MINI Countryman πάτησε στην άσφαλτο -Όλες οι πληροφορίες

MINI Countryman

Η τρίτη κατά σειρά γενιά του MINI Countryman πρόκειται να ενισχύσει την παρουσία της βρετανικής φίρμας στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, παραμένοντας τη μεγαλύτερη σε διαστάσεις και πιο πρακτική επιλογή στην γκάμα της.

Τη δεύτερη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της πρόκειται να αποκαλύψει σύντομα η MINI. Ο λόγος για το MINI Countryman, η τρίτη γενιά του οποίου θα προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Ειδικότερα, το νέο MINI Countryman E αποδίδει 140 kW/191 hp, ενώ το MINI Countryman SE ALL4 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και περισσότερους από 300 ίππους.

Στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης, οι δύο ενσωματωμένες μονάδες κίνησης στον εμπρός και τον πίσω άξονα αποδίδουν συνδυαστικά 230 kW/313 hp. Η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh με την εκτιμώμενη αυτονομία να φτάνει τα 450 χιλιόμετρα,

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά (στα 4.429 χιλιοστά) σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, το νέο MINI Countryman προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους και άνεση για τους επιβάτες του. Αυξημένο κατά σχεδόν 6 εκατοστά είναι και το ύψος, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χιλιοστά, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικο.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, οι επιφάνειες του ταμπλό, του τιμονιού, της επένδυσης οροφής και του δαπέδου του οχήματος, καθώς και τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ο οποίος προέρχεται από μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η υψηλής ποιότητας, πολύχρωμη και άνετη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά μειώνει τις εκπομπές CO2 στην αλυσίδα αξίας έως και 85%. Παράλληλα υπογραμμίζει την έμφαση που δίνει η βρετανική φίρμα στην ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος της επόμενης γενιάς μοντέλων MINI.

Το νέο MINI Countryman αναμένεται να αποκαλυφθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να περάσει στην παραγωγή αμέσως μετά. Μάλιστα στο μέλλον η βρετανική φίρμα πρόκειται να αποκτήσει και ένα δεύτερο crossover στην γκάμα της, το οποίο θα διαθέτει μικρότερες διαστάσεις και παρουσιαστικό εμπνευσμένο από το Aceman.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ