Αυτές είναι οι προδιαγραφές του MINI Aceman

MINI Aceman

Η MINI αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου πεντάθυρου crossover Aceman, το οποίο θα τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο 3θυρο μοντέλο και το μεγαλύτερο Countryman.

Είναι ευρέως γνωστό πως το νέο Countryman που θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με τη νέα BMW iX1 θα είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά του. Το κενό λοιπόν που θα δημιουργηθεί στην γκάμα της βρετανικής εταιρείας, αναμένεται να καλύψει το Aceman.

Mini Aceman
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα διατίθεται μόνο ως ηλεκτρικό, σε αντίθεση με τους δύο ομόσταυλούς του. Τουλάχιστον μέχρι το 2030, όταν και η MINI θα παράγει αποκλειστικά EVs.

Το Aceman θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την Spotlight Automotive, μια κοινοπραξία 50:50 του group της BMW και της Great Wall Motor και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την E και την SE. Η πρώτη θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 181 ίππων και μπαταρίες 40 kWh με αυτονομία 300 χλμ. (WLTP), ενώ η ισχύς της δεύτερης θα φτάνει τους 215 ίππους, έχοντας μπαταρίες 54 kWh και αυτονομία 400 χλμ. περίπου.

Mini Aceman

Οι προδιαγραφές αυτές είναι πανομοιότυπες με εκείνες του καινούριου αμιγώς ηλεκτρικού 3θυρου hatchback MINI Cooper. Το μήκος του Aceman αγγίζει τα 4.075 χλστ., το ύψος τα 1.495 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.605 χλστ. Η επίσημη παρουσίασή του θα ακολουθήσει αυτές των Cooper και Countryman, που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Λογικά πάμε για το 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ