Το MINI Clubman μάς αποχαιρετά με μια συλλεκτική έκδοση

MINI Clubman Final Edition

Περιορισμένης παραγωγής θα είναι η έκδοση με την οποία το MINI Clubman θα ολοκληρώσει την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά, αποχαιρετώντας τους λάτρεις της διαφορετικότητας και της βρετανικής παράδοσης.

Το 1969, το πρώτο Mini Clubman έκανε μια σαφή δήλωση, την οποία ο σχεδιαστής Roy Haynes διατύπωσε ως εξής: «Η άποψη ότι μόνο τα άσχημα πράγματα μπορούν να είναι λειτουργικά έχει καταρριφθεί». Το Mini Clubman με το μοναδικό του στυλ και τη χαρακτηριστική διαιρούμενη πόρτα του στο πίσω μέρος προκάλεσε αίσθηση.

Το 2007, το σύγχρονο MINI Clubman προσέφερε μια σύγχρονη ερμηνεία της κλασικής φιλοσοφίας shooting-brake, με την τρίτη γενιά του αυτοκινήτου να αυξάνει τις διαστάσεις του εστιάζοντας στην άνεση και την πρακτικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Clubman Final Edition

Σήμερα, το MINI Clubman αποχαιρετά τη γραμμή παραγωγής με την έκδοση Final Edition, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.969 αντίτυπα.

Το MINI Cooper S Clubman Final Edition των 131 kW/178 hp αποτελεί το νέο σύμβολο της διασκεδαστικής οδήγησης, του στυλ και της άνεσης. Ως ειδική έκδοση προσφέρεται στα χρώματα Nanuq White, Enigmatic Black και Melting Silver ενώ διατίθεται στις εκδόσεις Cooper, Cooper S και στις αντίστοιχες diesel παραλλαγές, με κίνηση στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς.

MINI Clubman Final Edition
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ειδικές λεπτομέρειες στο χρώμα Shimmer Copper, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν του μοντέλου. Αναφορές σε αυτό υπάρχουν και στους τροχούς των 18 ιντσών, το χρώμα των οποίων παραπέμπει στον χαλκό.

Τέλος στη δεξιά πλευρά της πίσω διαιρούμενης πόρτας μπορεί κανείς να συναντήσει την επιγραφή Final Edition, ενώ στην τρίτη κολόνα υπάρχει η αρίθμηση που παραπέμπει στην παραγωγή του αυτοκινήτου.

MINI Clubman Final Edition

Αντίστοιχες λεπτομέρειες μπορεί να συναντήσει κανείς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την αρίθμηση στο δεξί τμήμα του ταμπλό, η επιγραφή της έκδοσης στα μαρσπιέ όπως επίσης και στη βάση του τριάκτινου τιμονιού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συλλεκτική έκδοση του MINI Clubman ανήκει στις κορυφαίες εξοπλιστικά διαμορφώσεις του αυτοκινήτου, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα δερμάτινα καθίσματα MINI Yours και το Connected Media με την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ