Το νέο μεγάλο SUV της Skoda θα είναι ηλεκτρικό

Skoda Vision 7S

Με το concept Skoda Vision 7S, η τσέχικη εταιρεία μας έδωσε μια πρώτη γεύση για το επόμενο ηλεκτρικό SUV της που θα είναι και το πρώτο 7θέσιο μοντέλο της.

Στις τάξεις του ομίλου της Volkswagen η Skoda κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ως η εταιρεία που έχει σημειώσει την ταχύτερη πρόοδο στον εμπορικό στίβο με τα μοντέλα της να τα πηγαίνουν πολύ καλά στις πωλήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται.

Το μέλλον της Skoda προδιαγράφεται τουλάχιστον ενδιαφέρον και σε αυτό συντελεί και το επόμενο ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιάσουν οι Τσέχοι. Από το εν λόγω μοντέλο είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση μέσα από τα σκίτσα του Vision 7S concept που έδωσαν στη δημοσιότητα οι άνθρωποι της Skoda στα τέλη Αυγούστου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το Vision 7S concept η Skoda έδειξε το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική της φιλοσοφία αλλά μας έδωσε και μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα είναι το επόμενο ηλεκτρικό SUV της, εντός αλλά και εκτός.

Skoda Vision 7S

Το επόμενο SUV της τσέχικης εταιρείας που θα κινείται αποκλειστικά με ρεύμα αναμένεται να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση απέναντι στο Kodiaq έχοντας παρόμοιες διαστάσεις με αυτό. Θα ξεχωρίζει για την άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών του χώρων, η οποία θα επιτρέψει στη Skoda να δημιουργήσει μια επταθέσια καμπίνα με ικανοποιητικούς χώρους για όλους τους επιβαίνοντες αλλά και τις αποσκευές τους. Διαθέσιμη θα είναι λογικά και έκδοση με πέντε θέσεις που θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ αλλά και έξτρα χώρο για τα γόνατα των επιβατών της δεύτερης σειράς.

Το ηλεκτρικό SUV της Skoda, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα μέσα του 2025, θα φέρει παράλληλα και προηγμένες λύσεις στον τομέα της συνδεσιμότητας. Σε αντίστοιχα επίπεδα θα κυμαίνονται και οι τεχνολογίες αναφορικά με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, με την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 να θεωρείται σχεδόν δεδομένη ως μέρος του εξοπλισμού του τσέχικου SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Vision 7S

Αναφορικά με τους κινητήρες αλλά και την μπαταρία, το νέο μοντέλο των Τσέχων, το οποίο και θα είναι το πρώτο της Skoda που θα αξιοποιεί τη νέα SSP πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου, θα είναι διαθέσιμο με έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και θα φέρει παράλληλα μπαταρία που θα του εξασφαλίζει αυτονομία με μία φόρτιση που θα ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ