Ανανέωση για το Skoda Kamiq. Πότε έρχεται

Ανανεωμένο Skoda Kamiq. Πότε έρχεται 2022

Στα σκαριά βρίσκεται η ανανέωση που ετοιμάζει η Skoda για το Kamiq που έχει σαν στόχο να εκσυγχρονίσει το μικρό SUV των Τσέχων.

Έχοντας παρουσιαστεί το 2019, το Skoda Kamiq φτάνει σιγά-σιγά στο μέσο της εμπορικής του σταδιοδρομίας και η τσέχικη εταιρεία δεν θα μπορούσε παρά να ετοιμάζεται για να παρουσιάσει το ανανεωμένο μοντέλο το οποίο, έναντι του υπάρχοντος Kamiq (φωτογραφίες), θα αναβαθμιστεί σε όλα τα απαραίτητα σημεία ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον ολοένα και σκληρότερο ανταγωνισμό.

Ανανεωμένο Skoda Kamiq. Πότε έρχεται 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δοκιμές του ανανεωμένου Kamiq βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο με το μικρό SUV της Skoda να έχει εντοπιστεί από τους κατασκόπους των τεσσάρων τροχών και σε δημόσιο δρόμο.

Σύμφωνα και με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το Kamiq αναμένεται να αλλάξει ελαφρώς αισθητικά και να ενσωματώσει στο αμάξωμα τις τελευταίες εξελίξεις στη σχεδιαστική φιλοσοφία της τσέχικης εταιρείας. Οι αλλαγές θα εστιάζουν στο εμπρός και πίσω μέρος του μικρού SUV και να περιλαμβάνουν αλλαγές στο καπό, τη γρίλια, τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αλλά και στους προφυλακτήρες.

Αλλαγές στην πλατφόρμα που βασίζεται το Kamiq δεν αναμένονται για το ανανεωμένο μοντέλο, το οποίο και θα συνεχίσει να μοιράζεται την ίδια «βάση» με τα VW T-Cross, Seat Arona και Skoda Fabia.

Εκλήξεις δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε στον τομέα των μοτέρ που αναλαμβάνουν την κίνηση του Kamiq. Ο τρικύλινδρος turbo TSI του γερμανικού ομίλου θα συνεχίσει να δίνει το «παρών» κάτω από το καπό του τσέχικου SUV με διαφορετικές εκδόσεις αναφορικά με την απόδοσή του, στους 95 και 110 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κορυφή της γκάμας θα συνεχίσει να βρίσκεται ο μεγαλύτερης χωρητικότητας υπετροφοδοτούμενος TSI του 1,5 λίτρου, η απόδοση του οποίου φτάνει στους 150 ίππους. Το μεγαλύτερο μοτέρ θα συνεργάζεται με αυτόματο DSG κιβώτιο επτά σχέσεων, όπως και σήμερα, ενώ ο μικρότερος κινητήρας θα δίνει την επιλογή είτε για αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο, είτε για μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Διαθέσιμη θα είναι και η έκδοση διπλού καυσίμου G-TEC, η οποία χρησιμοποιεί ως κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο.

Αναφορικά με την ύπαρξη κάποιας αμιγώς ηλεκτρικής ή εξηλεκτρισμένης έκδοσης του Kamiq, οι πιθανότητες μοιάζουν ελάχιστες αφού ούτε η νέα Fabia, που χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα, έχει ανάλογη έκδοση.

Στην καμπίνα του ανανεωμένου Kamiq οι αλλαγές αναμένονται περιορισμένες και λογικά θα έχουν να κάνουν με τον εκσυχρονισμό του multimedia συστήματος του μικρού SUV. Το τελευταίο θα μπορεί να δέχεται over the air ενημερώσεις, ενώ η οθόνη του θα έχει διαγώνιο στις 9,2 ίντσες. Στάνταρ αναμένονται να είναι και τα Android Auto και Apple CarPlay.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχεδίαση του ταμπλό και της καμπίνας γενικότερα δεν αναμένεται να αλλάξει, αν και δεν αποκλείεται να δούμε νέες επενδύσεις να κάνουν την εμφάνισή τους για τα καθίσματα και τις πόρτες αλλά και νέα αισθητικά στοιχεία για το ταμπλό. Το ανανεωμένο Skoda Kamiq θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο το 2023, ενώ την ερχόμενη χρονιά θα γίνει διαθέσιμο και στο κοινό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ