Έτσι θα είναι το νέο μεγάλο parking της Αθήνας -Θα έχει 7 ορόφους και πάνω από 3.300 θέσεις στάθμευσης

Parking αεροδρόμιο

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στάθμευσης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην χώρα μας έρχεται στην Αττική, με ένα νέο υπερσύγχρονο πολυώροφο parking να αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στη στάθμευση στο αεροδρόμιο.

Την ώρα που η αυξανόμενη επιβατική κίνηση δημιουργεί ολοένα μεγαλύτερες ανάγκες για νέες υποδομές στα μεγάλα αστικά κέντρα, κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό της πολιτείας αποτελεί η κατασκευή ενός νέου στεγασμένου χώρου στάθμευσης, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί το μεγαλύτερο parking της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή νέου στεγασμένου χώρου στάθμευσης, συνολικής έκτασης 98.600 τ.μ. και μέγιστης χωρητικότητας 3.365 οχημάτων, με τις σχετικές εργασίες να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα νέο, επταώροφο κτήριο με έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης, σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενεί πολλαπλές λειτουργίες και να καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών του.

Συγκεκριμένα, οι πέντε από τους επτά ορόφους θα διατεθούν για στάθμευση βραχείας και μακράς διάρκειας, ενώ οι δύο υπόλοιποι θα φιλοξενούν αποκλειστικά τις εταιρείες leasing, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του αεροδρομίου, εξυπηρετώντας τόσο τους τουρίστες όσο και τους υπόλοιπους ταξιδιώτες.

Πέρα από τους χώρους στάθμευσης, το νέο κτήριο θα περιλαμβάνει γραφεία, καθώς και εγκαταστάσεις πλυσίματος οχημάτων, προσφέροντας μια επιπλέον υπηρεσία στους χρήστες που επιθυμούν να συνδυάσουν τη στάθμευση του οχήματός τους με έναν επαγγελματικό καθαρισμό.

Ως προς την τοποθεσία του τώρα, το νέο κτήριο στάθμευσης θα κατασκευαστεί στη θέση των υφιστάμενων χώρων βραχείας στάθμευσης, βελτιώνοντας την πρόσβαση των επιβατών προς και από τον αεροσταθμό και ενισχύοντας τη λειτουργικότητα του αεροδρομίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ισχύει αυτή τη στιγμή για το παρκάρισμα στο αεροδρόμιο

Από τον περσινό Ιούλιο, ο χώρος Μικρής Διάρκειας 1 (Short Term 1) έχει κλείσει και έχει μεταφερθεί εντός του χώρου Μακράς Διάρκειας (Long Term), περιμετρικά της πεζογέφυρας που οδηγεί στον Κύριο Αεροσταθμό.

Οι χώροι στάθμευσης μοτοσυκλετών, εντός και εκτός του Short Term 1 έχουν καταργηθεί από τις 3 Ιουλίου και έχουν μεταφερθεί σε νέο χώρο με ξεχωριστή είσοδο μέσα στο Long Term, με δωρεάν στάθμευση.

Στο νέο χώρο για Short Term πάρκινγκ ισχύει δωρεάν στάθμευση 20 λεπτών, ενώ εκεί έχουν μεταφερθεί και οι θέσεις φόρτισης για 14 ηλεκτρικά οχήματα σε συνεργασία με τη ΔΕΗ blue.

Παράλληλα υπάρχει και το πάρκινγκ Μικρής Διάρκειας 2, το οποίο βρίσκεται στο επίπεδο των Αφίξεων και είναι η ιδανική λύση για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο κτήριο του Κύριου Αεροσταθμού. Στο πάρκινγκ αυτό ισχύει δωρεάν στάθμευση 20 λεπτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δωρεάν στάθμευση των 20 λεπτών ισχύει για 2 εισόδους την ημέρα. Από την 3η είσοδο και μετά, ισχύουν χρεώσεις σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο. Για στάθμευση έως 1 ώρα, το κόστος είναι 6 ευρώ.

Παράλληλα υπάρχει και το πάρκινγκ Μικρής Διάρκειας 2, το οποίο βρίσκεται στο επίπεδο των Αφίξεων και είναι η ιδανική λύση για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο κτήριο του Κύριου Αεροσταθμού. Στο πάρκινγκ αυτό ισχύει δωρεάν στάθμευση 20 λεπτών.

Η δωρεάν στάθμευση των 20 λεπτών ισχύει για 2 εισόδους την ημέρα. Από την 3η είσοδο και μετά, ισχύουν χρεώσεις σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο.

Οι αλλαγές στο Economy Parking και το νέο Long Term Value Parking

Το Economy Parking του αεροδρομίου το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο για online κρατήσεις, έχει μεταφερθεί στην περιοχή του Εμπορικού Πάρκου. Ο οδηγός πρέπει να ακολουθεί τις πινακίδες για Εμπορικό Πάρκο / Economy (P4). Διατίθεται δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά του απευθείας στον Κύριο Αεροσταθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου στεγασμένου parking της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2027.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ