Το νέο Audi A5 Sportback προορίζεται για διάδοχος του Α4

Audi A4 Sportback

Η νέα γενιά του Audi A4 θα μετασχηματιστεί σε αμιγώς ηλεκτρική, και τη θέση του στην υβριδική γκάμα του Wolfsburg θα πάρει το νέο A5 Sportback - που αναμένεται στο τέλος του 2024.

Η Audi φέρεται να έχει αποφασίσει μια διαφορετική στρατηγική ονοματοδοσίας των μοντέλων της: από το 2025 τα ζυγά ονόματα των μοντελων της -όπως το Α4 και το Α6- θα αντιπροσωπεύουν τα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, και τα ονόματα με μονούς αριθμούς τα θερμικά / υβριδικά.

H τρέχουσα γενιά του Audi A5 Sportback
H τρέχουσα γενιά του Audi A5 Sportback
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, το Α4 θα μετεξελιχθεί στη νέα του γενιά σε ηλεκτρικό και τη θέση του στην αγορά των υβριδικών θα πάρει το καινούριο Α5 Sportback, που ήδη εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς από τη γερμανική εταιρεία. Θα παραμείνει ένα πεντάθυρο σπορ sedan με σπορτίφ σχεδιαστικό προσανατολισμό.

Το νέο Α5 Sportback, άμεσος ανταγωνιστής της BMW Σειρά 4 Gran Coupe, αναμένεται να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στην ευρωπαϊκή αγορά το Φθινόπωρο του 2024. Ο ανασχεδιασμός του θα είναι εκτενής, με μεγενθυμένη γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα και διεύρυνση τόσο του μήκους όσο και του μεταξονίου της liftback σιλουέτας του.

Μεγαλύτερες σχεδιαστικές διαφορές περιμένουμε στο πίσω μέρος, όπου τα φωτιστικά σώματα θα γίνουν πιο μινιμαλιστικά και θα ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή γρίλια που θα διατρέχει την ουρά σε όλο το πλάτος. Αντίστοιχα, το εσωτερικό θα υιοθετήσει τα νέα σχεδιαστικά δεδομένα της Audi, και φυσικά όλες τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες άνεσης και πολυτέλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μηχανικά, η γκάμα των κινητήρων του νέου Audi A5 Sportback -που διαθέτει θερμικές βενζίνης και diesel και ήπια υβριδικές εκδόσεις σήμερα- θα εμπλουτιστεί πλέον και με την τεχνολογία plug-in hybrid, που θα είναι ικανή με μπαταρία ιόντων-λιθίου να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 100 χιλιομέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ