Έρχεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Audi A4

Audi A6 e-tron

Η Audi ετοιμάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Audi A4, για να δημιουργήσει έναν ακόμη απευθείας ανταγωνιστή του πετυχημένου Tesla Model 3.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2023 και θα λανσαριστεί το 2024, ενώ θα ονομαστεί Audi A4 e-tron ώστε να ενταχθεί στην ηλεκτρική, e-tron οικογένεια των μοντέλων της εταιρείας.

Μάλιστα, όμως αναφέρει το ισπανικό motor.es, στόχος των ανθρώπων της Audi είναι το νέο Audi A4 e-tron να μην έχει «αδελφάκια» με μοτέρ εσωτερικής καύσης, από τη στιγμή άλλωστε που έτσι κι αλλιώς η Audi ετοιμάζεται προς μια μετάβαση σε οχήματα αμιγώς ηλεκτρικά.

Audi A6 e-tron
Το πρωτότυπο Audi A6 e-tron θα επηρεάσει τη σχεδίαση του νέου Audi A4 e-tron
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος της γερμανικής μάρκας Markus Duesmann ήδη έχει επιβεβαιώσει ότι από το 2026 και μετά δεν θα εξελιχθούν νέα μοτέρ βενζίνης και diesel της μάρκας, με το νέο Audi A4 να είναι μια από τις πρώτες νέες γενιές ενός υπάρχοντος μοντέλου που θα λανσαριστεί αμιγώς ηλεκτρική.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό η Audi θα τονίσει την παρουσία του A4 στη γκάμα της, το οποίο τα τελευταία χρόνια όπως συμβαίνει και στα περισσότερα μεσαία σεντάν, έχει χάσει αρκετή από την εμπορικότητά του έναντι των SUV.

Ερχόμενο ως ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το Audi A4 e-tron θα μπορέσει να ανταγωνιστεί απευθείας το πετυχημένο Tesla Model 3, αλλά και τη νέα i4 που λανσάρει αυτή την περίοδο με μεγάλες φιλοδοξίες η BMW.

Audi A6 e-tron
Εκτός της σεντάν έκδοσης θα υπάρξει και έκδοση Avant (φωτό Audi A6 e-tron Avant)
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τεχνικό κομμάτι, το μοντέλο θα βασιστεί πάνω στη μεγαλύτερη και νεότερη PPE πλατφόρμα της Audi, που θυμίζουμε ότι έχει εξελιχθεί μαζί με την Porsche. Η πλατφόρμα αυτή θα του επιτρέψει να έρθει σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, με έναν ή και δύο ηλεκτροκινητήρες («οικολογική» τετρακίνηση), ενώ η αυτονομία του με μια φόρτιση αναμένεται να αγγίζει τα 700 χλμ.

Περισσότερα για το καινούργιο Audi A4 e-tron θα γνωρίζουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια μέχρι το λανσάρισμά του στις αρχές του 2024, ύστερα από όπως προείπαμε, την πρώτη εμφάνισή του προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ