Νέα μόδα: Με Mercedes S-Class μεταφέρουν μετανάστες στον Έβρο

Mercedes S-Class μετανάστες πολυτελή αυτοκίνητα στον Έβρο 2022

Πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιούν οι κακοποιοί στον Έβρο για να μεταφέρουν παράνομα μη νόμιμους μετανάστες, μια πρακτική που τείνει να γίνει μόδα.

Κυκλοφορώντας φυσιολογικές ώρες της ημέρας, σίγουρα ένας τρόπος για να αποφύγει κανείς ένα μπλόκο της Αστυνομίας είναι να βρίσκεται μέσα σε ένα πολυτελές όχημα. Τα πολυτελή αυτοκίνητα συνήθως δεν κινούν υποψίες για οποιοδήποτε λόγο και, ενώ δεν μπορούν να... κρυφτούν, περνούν συνήθως απαρατήρητα από τις αρχές -τονίζουμε ξανά, όταν κυκλοφορούν φυσιολογικές ώρες.

Όταν τα άτομα είναι λίγα, τα πολυτελή αυτοκίνητα φαίνεται να είναι η νέα μόδα και στην παράνομη μεταφορά μεταναστών στα σύνορα της χώρας σε Έβρο και Ροδόπη με τους κακοποιούς διακινητές να έχουν ξεκινήσει να τα επιλέγουν με σκοπό να αποφύγουν κάποιο ενδεχόμενο έλεγχο. Τα χρησιμοποιούν επίσης ως «προπομπούς» που ελέγχουν το δρόμο για μπλόκα έχοντας προπορεία από τα κυρίως οχήματα που μεταφέρουν τους μετανάστες, για να τους προειδοποιήσουν σε περίπτωση παρουσίας της Αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά αποδεικνύεται ότι η χρήση πολυτελών οχημάτων, όπως για παράδειγμα Mercedes S-Class δεν είναι και η καλύτερη «κάλυψη» για τους κακοποιούς διακινητές, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προέβει πριν από λίγες ημέρες σε συλλήψεις.

Ειδικότερα, στις 11 Ιουνίου συνελήφθησαν 7 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Από αυτές τις περιπτώσεις οι δύο αφορούσαν στην μεταφορά μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα χωρίς να έχουν περάσει από τη νόμιμη διαδικασία, με τη μεταφορά τους να πραγματοποιείται με Mercedes S-Class και BMW Σειρά 5 Touring.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Να σημειωθεί ότι ο οδηγός – διακινητής δεν είχε καν άδεια οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε ένα εκ των δύο πολυτελών αυτοκινήτων και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου σε έτερο Ι.Χ. που οδηγούσε αλλοδαπός διακινητής και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στην τρίτη περίπτωση μεταφοράς μεταναστών με όχημα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου εντόπισαν φορτηγό, ο οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα, αλλάζοντας πορεία.

Έπειτα από έρευνες το παραπάνω όχημα εντοπίσθηκε σε οικισμό της Ροδόπης να έχει ανατραπεί μετά από πρόσκρουση σε περίφραξη οικίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, καθώς επίσης τον τραυματισμό του οδηγού και των άλλων δέκα έξι (16) ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ