Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα: Σήκωσαν δεκάδες παράνομα παρκαρισμένες μοτοσικλέτες

Σήκωσαν δεκάδες μοτοσικλέτες στην Αθήνα για παράνομη στάθμευση 2022 ΕΛΑΣ-Δημοτική Αστυνομία

Μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την αντικοινωνική στάθμευση πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη δημοτική Αστυνομία Αθηνών σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την πλατεία συντάγματος με τους γερανούς της Τροχαίας να απομακρύνουν δεκάδες παράνομα σταθμευμένες μοτοσικλέτες, scooter και παπιά που είχαν αφεθεί από τους ιδιοκτήτες τους πάνω στα πεζοδρόμια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντες στην αυτή τη μεγάλη επιχείρηση που είχε στο στόχο της την αντικοινωνική στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας ήταν τόσο ο διευθυντής της δημοτικής Αστυνομίας όσο και ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών για να συντονίσουν τη συνολική επιχείρηση.

Σε συνεργασία, οι άντρες της δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας επικεντρώθηκαν στα μηχανοκίνητα δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα στα πεζοδρόμια, ένα φαινόμενο που έχει παγιωθεί εδώ και πολλά χρόνια, ως η εύκολη λύση στο κέντρο της πρωτεύουσας (και όχι μόνο) για τους μοτοσικλετιστές. Μια «μάστιγα» όπως είπε χαρακτηριστικά και ο διευθυντής της δημοτικής Αστυνομία του δήμου Αθηναίων Γιώργος Βλάχος.

Με τις μοτοσικλέτες παράνομα σταθμευμένες πάνω στα πεζοδρόμια ο χώρος για να κινηθούν ελεύθερα οι πεζοί περιορίζεται αισθητά με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν το οδόστρωμα με κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει από μόνο στο πρώτο πεντάμηνο του έτους 200.000 παραβάσεις του ΚΟΚ, εκ των οποίων οι 40.000 αφορούν στην αντικοινωνική στάθμευση δικύκλων και αυτοκινήτων πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, πεζόδρομους, πλατείες, και ράμπες για άτομα μειωμένης κινητικότητας.

Το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 40 ευρώ και η απομάκρυνση των δικύκλων από τον γερανό επιβαρύνει επιπλέον τον ιδιοκτήτη του δικύκλου καθώς η μοτοσικλέτα του μεταφέρεται σε πάρκινγκ ιδιωτικής φύλαξης. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση για την καταπολέμηση της αντικοινωνικής στάθμευσης θα συνεχιστεί σε όλους του κύριους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας με τις δύο υπηρεσίες να συνεχίζουν τη συνεργασία τους.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ