Τι κρύβει η αλλαγή του καταστατικού στον όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη;

saracakis1

Το Carandmotor.gr αποκαλύπτει γιατί ο ελληνικός όμιλος πραγματοποίησε την αλλαγή του καταστατικού του.

«Απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις» είναι ο νέος όρος που προστέθηκε πρόσφατα στο καταστατικό του ομίλου επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο οποίος φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις δραστηριότητες που μας έχει συνηθίσει ο όμιλος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr η τροποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού περί των σκοπών της εταιρείας, προσθέτοντας αυτόν της «απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις» έγινε για να μπορέσει ο ελληνικός όμιλος να αποκτήσει τα δικά του «κόκκινα» δάνεια από τα ξένα funds και ουσιαστικά να κλείσει ο πολυετής κύκλος των διαπραγματεύσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Όμιλος έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις τράπεζες και αυτός προφανώς είναι και ο λόγος των όσων αναγράφονται στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις: «Ο Όμιλος είναι σε διαδικασία διαπραγμάτευσης των όρων των ομολογιακών δανείων στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του δανεισμού των εταιρειών του».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δάνεια που έχει ο όμιλος ανέρχονται σε περίπου 180 εκατ. ευρώ για τα οποία έχουν υποθηκευτεί ακίνητα άνω των 220 εκατ. ευρώ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το μεγάλο ακίνητο στη Λεωφόρο Αθηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δραστηριότητες του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη αφορούν την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή  γνωστών και αναγνωρισμένων μαρκών όπως: Honda Cars, Mitsubishi Motors, Massey Ferguson, Komatsu, Honda Motorcycles , Peugeot Motocycles, Volvo Trucks and Buses, Volvo Construction Equipment κ.ά.

Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι για να αγοράσει κανείς «κόκκινα» δάνεια θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος και μέχρι σήμερα καμία τέτοια άδεια δεν έχει δοθεί στον όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη αλλά ούτε και υπάρχει κάποια αίτηση για την απόκτηση της σχετικής άδειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ