Νέα βουτιά για τη μετοχή της Tesla – Τι προκάλεσε τη μεγάλη πτώση

Tesla Range

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%, ανήμερα της εκδήλωσης Investor Day 2023.

Η Tesla Motors φιλοξένησε εχθές στο Austin του Texas την εκδήλωση «Ημέρα των Επενδυτών», με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk να ανεβαίνει στη σκηνή και να μοιράζεται με το κοινό το νέο «Master Plan 3» που έχει σχεδιάσει και να συζητήσει πώς η Tesla θα μεγαλώσει σαν εταιρεία, ενόψει του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Η παρουσίασή του ήταν μεγάλη και περιελάμβανε μια ανασκόπηση των προηγούμενων επιτευγμάτων της εταιρείας, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και ορισμένες λεπτομέρειες σχετικές με τα νέα μοντέλα και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στο μέλλον η Tesla.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Elon Musk

Ταυτόχρονα όμως ο κόσμος της αυτοκίνησης περίμενε να προχωρήσει ο κ. Musk σε ανακοινώσεις ή την παρουσίαση του νέου προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας, αλλά τελικά τον απογοήτευσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ενδεχόμενη παρουσίαση του νέου μικρότερου μοντέλου θα αναβάθμιζε συνολικά την εικόνα της, εμπλουτίζοντας την γκάμα με ένα προσιτό μοντέλο, γεγονός βέβαια που θα συμπαρέσυρε ανοδικά και την μετοχή της εταιρείας.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και πέρα από την απογοήτευση του υποψήφιου αγοραστικού κοινού, η συγκεκριμένη κίνηση είχε και οικονομικές επιπτώσεις.

Tesla Range 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές της Tesla έχουν παρουσιάσει ανάκαμψη μετά την πτώση του 2022, με την αύξηση της αξίας του μέσα στη χρονιά που διανύουμε να ξεπερνά το 60% μέχρι στιγμής. Ωστόσο, η μετοχή της υποχώρησε κατά 1,43% πριν την εκδήλωση και 5% μετά το τέλος της.

Οι αναλυτές της Mizuho Securities διατήρησαν την αξιολόγηση αγοράς για τις μετοχές της Tesla πριν από την συγκεκριμένη εκδήλωση, βλέποντας την αμερικάνικη εταιρεία σε ηγετική θέση στην αναπτυσσόμενη αγορά των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων. Βέβαια, οι αναλυτές σημείωσαν ότι η αύξηση του ανταγωνισμού με την έλευση νέων ηλεκτρικών μοντέλων, θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και στην μετοχή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ