Στο φως το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ –Τα πρώτα σκίτσα

Tesla Model 2

Το μικρό και ακόμα πιο προσιτό Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ δεν θα αργήσει να κάνει την πρώτη, επίσημη εμφάνισή του, καθώς μετά τις πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου ακολούθησε και η διαρροή άκρως αποκαλυπτικών σκίτσων.

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη ενός νέου, ακόμα πιο προσιτού μοντέλου βρίσκεται η Tesla, επιβεβαιώνοντας εκείνους που τα τελευταία χρόνια μιλούσαν για την εξέλιξη μια ηλεκτροκίνητης πρότασης η τιμή της οποίας θα κυμαίνεται στην περιοχή των 25.000 ευρώ.

Το τελευταίο δείγμα γραφής του «μικρού» και προσιτού Tesla δόθηκε από την πρωτότυπη εκδοχή του η οποία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης σε δημόσιο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Model 2

Βέβαια, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, το Tesla των 25.000 ευρώ επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή τη δημοσίευση ορισμένων σκίτσων τα οποία αποκαλύπτουν τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές που θα ακολουθήσει το αμάξωμά του.

Κρίνοντας απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, το Tesla Model 2 -όπως έχει γίνει γνωστό- δεν θα είναι ένα τυπικό hatchback αλλά ένα μικρομεσαίων διαστάσεων crossover.

Η επιλογή αυτή μόνο έκπληξη δεν μας προκαλεί, καθώς ως γνωστόν τα SUVs αποτελούν με διαφορά τη δημοφιλέστερη κατηγορία της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αγοράς, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 50% των ετήσιων πωλήσεων.

Tesla Model 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας ακόμα λόγος που οδήγησε στην υιοθέτηση μιας ημίψηλης αρχιτεκτονικής από την Tesla είναι η ευελιξία που αυτή προσφέρει ως προς την τοποθέτηση των μπαταριών και την αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων στο εσωτερικό.

Άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, το Tesla Model 2 θα αποτελέσει τη μικρογραφία του μέχρι σήμερα γνωστού Model Y και ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της καλιφορνέζικης φίρμας, η οποία έχει βαλθεί να κατακτήσει ακόμα και τις απαιτητικότερες αγορές του πλανήτη.

Tesla Model 2

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την 1η Μαρτίου, η Tesla πρόκειται να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, στο πλαίσιο της Investor Day, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για μια νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία πρόκειται να βασιστούν τα μελλοντικά μοντέλα της.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, σε μερικά εικοσιτετράωρα το Tesla Model 2 να αποκαλυφθεί στο κοινό, καθιστώντας το όνειρο της απόκτησης ενός προηγμένου ηλεκτρικού τετράτροχου προσιτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ