Μπαίνουν κάμερες σε αστυνομικούς και περιπολικά -Τι θα καταγράφουν, πώς θα πιάνουν τους παραβάτες

φάρος σε περιπολικό

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία που περιλαμβάνει επίσης και την προμήθεια 2.000 καμερών για στολές αστυνομικών.

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων επιτήρησης, για τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τα οποία φέρονται επί της στολής των αστυνομικών και των μηχανοκίνητων μέσων, με την αποστολή της διακήρυξης στην Εφημερίδα της ΕΕ. Η προθεσμία υποβολής προσφορών, ηλεκτρονικά και έντυπα, ορίστηκε για 40 μέρες.

Οι 2.000 κάμερες σώματος (bodycams) και οι 400 κάμερες των οχημάτων θα είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό βοήθημα που θα έχει στην κατοχή της η Ελληνική Αστυνομία. Η λειτουργία των bodycams είναι ένα μέτρο που θα περιορίσει τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών, καθώς η ταυτοποίηση των δραστών θα καθίσταται πιο εύκολη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα αξιολογούνται καλύτερα, επίσης, οι καταγγελίες πολιτών για υπερβολική χρήση βίας, ενώ από τη πλευρά του το Αρχηγείο θα μπορεί, σε ζωντανό χρόνο, να έχει πλήρη εποπτεία της αστυνόμευσης.

Όσον αφορά στις κάμερες στα περιπολικά το υλικό θα αξιοποιείται για την επιβολή κυρώσεων σε παραβάτες οδηγούς και βέβαια το Αρχηγείο θα μπορεί επίσης σε πραγματικό χρόνο να εποπτεύει μια καταδίωξη!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για τις κάμερες, στα περιπολικά έχει συσταθεί μία ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται τις προδιαγραφές και τις παραβάσεις που θα καταγράφονται.

Να υπενθυμίσουμε πως το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι σε πλήρη συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα από τη χρήση των καμερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ