Έρχονται χιλιάδες κάμερες σε περιπολικά και αστυνομικούς -Τι θα καταγράφουν

φάρος σε περιπολικό

Ένα βήμα πριν την τοποθέτηση χιλιάδων καμερών σε περιπολικά και αστυνομικούς βρίσκεται η Ελληνική Πολιτεία, καθώς τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση οι προδιαγραφές για τα συστήματα καταγραφής ήχου και εικόνας.

Στην εκστρατεία κόντρα στο διπλοπαρκάρισμα αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Μάλιστα ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος θα εμπεδώσουν στον κόσμο την αντίληψη ότι αυτό δεν θα είναι ανεκτό.

«Η Αστυνομία έχει να κάνει και με ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια του πολίτη, αλλά και με ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής του. Όλοι θυμούνται τους ελέγχους για τις κόντρες στην παραλιακή, όπου αναστάτωναν ολόκληρες περιοχές και έθεταν σε κίνδυνο και τη δική τους τη ζωή. Σε κάθε μορφή παραβατικότητας, η Αστυνομία θα εφαρμόζει το νόμο.

Η Αστυνομία δεν δρα μεμονωμένα, δεν παίρνει πρωτοβουλίες-«πυροτεχνήματα». Έχουμε ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία κόντρα στο διπλοπαρκάρισμα. Θα εμπεδώσουμε στον κόσμο την αντίληψη ότι αυτό δεν θα είναι ανεκτό» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση οι προδιαγραφές για τις κάμερες σώματος και οχημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Τη Δευτέρα θα βγουν σε δημόσια διαβούλευση οι προδιαγραφές για τις κάμερες σώματος και οχημάτων που θα βγάλει η Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένας διαγωνισμός που είχε ακυρωθεί παλαιότερα, καταλήξαμε στις προδιαγραφές, θα τον βγάλουμε σε δημόσια διαβούλευση.

Οι κάμερες εξασφαλίζουν και τον αστυνομικό και τον πολίτη. Είναι μία απαραίτητη υπηρεσία. Κάμερες θα φέρουν πάνω από 2.500 -3.000 αστυνομικοί που θα είναι στο πεδίο και στα περιπολικά. Για τις υπόλοιπες κάμερες, είναι σε εξέλιξη μία ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται προδιαγραφές, σημεία και παραβάσεις που θέλουμε να βλέπουμε.

Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε όλα τα επίμαχα σημεία που πρέπει θα εγκατασταθούν, αξιοποιώντας και την εμπειρία ξένων πρωτευουσών -έχουμε για παράδειγμα μία μεγάλη κουβέντα με τους Βρετανούς που έχουν την καλύτερη διαχείριση σε αυτό το πεδίο- για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ