Μικρό φρεσκάρισμα για τα Audi A6 και Α7

Audi A6 A7 facelift 2024

Οι sedan και sportback μπερλίνες της Audi δέχθηκαν μια σειρά από σχεδιαστικές παρεμβάσεις και περισσότερο high-tech εξοπλισμό ενόψει του 2024, για να παραμείνουν φρέσκα εμπρός στον εντεινόμενο ανταγωνισμό.

Η διάρκεια ζωής των ανανεωμένων αυτών Α6 και Α7 είναι περίπου δύο χρόνια, πριν την έλευση της νέας ηλεκτρικής γενιάς του Α6 σε εκδόσεις sedan και wagon. Μάλιστα, στη νέα του αυτή γενιά ίσως τα δύο αυτά μοντέλα να συγχωνευθούν στο νέο Α7, καθώς η Audi από το δεύτερο μισό της δεκαετίας θα «βαφτίζει» με ζυγούς αριθμούς μόνο τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκειμένου, λοιπόν, οι δύο μπερλίνες να μείνουν φρέσκες και ανταγωνιστικές, ειδικά εμπρός στις νέες BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class, η εταιρεία του Ingolstadt τις εμπλούτισε με νέα στοιχεία εξοπλισμού, περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης και σχεδιαστικές αλλαγές για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πλέον σε όλες τις εκδόσεις ψηφιακό πίνακα οργάνων διάστασης 12,3 ιντσών με full HD ανάλυση. Η οθόνη περιλαμβάνει εναλλασσόμενα modes απεικόνισης με πληροφορίες για την πλοήγηση και τα πολυμέσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, από τις βασικές εκδόσεις τους τα Α6 και S6 διαθέτουν ελαφρώς ανασχεδιασμένα full LED φωτιστικά σώματα και LED φώτα ημέρας. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από την τελευταία γενιά του συστήματος υποβοήθησης παρκαρίσματος, park assist.

Το νέο Α6 διατίθεται στο ανανεωμένο μοντέλο του 2024 με την επιλογή ανάμεσα στο βασικό, το advanced και το S line πακέτο εμφάνισης, και το Α7 με το βασικό και το S line. Σε καθένα από τα πακέτα αυτά περιλαμβάνεται η ενιαία (Singleframe) γρίλια, με διαφορετικό πλαίσιο αναλόγως της έκδοσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Audi διαθέτει τα νέα A6 και A7 στο λευκό χρώμα Arcona White ή στο καφέ Madeira Brown Metallic για πρώτη φορά, μεταξύ των συνολικά 12 διαφορετικών χρωματισμών. Οι εκδόσεις S line έχουν επίσης τις επιλογές του κόκκινου Grenadine και του μπλε Ascari. Το εσωτερικό έχει οκτώ διαφορετικές διακοσμητικές παραλλαγές.

Αυτά συμπληρώνονται με νέου σχεδιασμού ζάντες, σφυρήλατες 16 ιντσών μέχρι και 21''. Παράλληλα, κατά τις επιθυμίες των πελατών της, η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι οι μισές από τις διαθέσιμες επιλογές ζαντών είναι σκουρόχρωμες ή μαύρες. Τέλος, το A7 Sportback συμπληρώνεται και από ζάντες της Audi Sport 20 ή 21 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ