Μια μοναδική Ferrari 812 Competizione θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό

Ferrari 812 Competizione one-off

Ο επικεφαλής σχεδιαστής στο Maranello σε συνεργασία με τη Ferrari Αμερικής δημιούργησαν ένα και μοναδικό αντίτυπο της 812 Competizione που θα βγει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για καλό σκοπό.

Όλες οι Ferrari 812 Competizione και Competizione Α (Aperta, δηλαδή Convertible) που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη προπωληθεί, όμως για τους εύπορους συλλέκτες αυτού του κόσμου μόλις άνοιξε η ευκαιρία να αποκτήσουν ένα αντίτυπό της - και μάλιστα μοναδικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη, κίτρινη 812 Competizione δημιουργήθηκε από το Ferrari Styling Center στο Maranello με σκοπό να δημοπρατηθεί στο φετινό Ferrari Gala, στη Νέα Υόρκη το προσεχές Φθινόπωρο, για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα από την πώληση θα διατεεθούν σε οργανισμό που θα ανακοινωθεί μέχρι τη στιγμή της εκδήλωσης.

Η 812 Competizione, που παρουσιάστηκε το Μάιο του 2021, είναι η έκδοση πίστας της 812 Superfast με αναβαθμίσεις στη V12 μονάδα ισχύος 6.5 λίτρων και στην αεροδυναμική. Η συγκεκριμένη one-off έκδοση δεν έχει μηχανικές τροποποιήσεις: αποδίδει, και εδώ, 819 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδιαιτερότητά της είναι αποκλειστικά αισθητική: ο χρωματισμός της είναι εμπνευσμένος από τη διαδικασία της γέννησης των πρώτων σχεδίων μιας καινούριας Ferrari στο εργοστάσιο της Modena. Κατά τη διαδικασία αυτή, οι σχεδιαστές της εταιρείας σκιτσάρουν τις πρώτες τους σκέψεις, ιδέες και σημειώσεις σε ένα κίτρινο πίνακα.

Κατά συνέπεια, αυτή η Ferrari 812 Competizione είναι βαμμένη στο κίτρινο ματ χρώμα Giallo Tristrato και το αμάξωμά της φιλοξενεί τμήματα από σκίτσα του επικεφαλής σχεδιαστή της ιταλικής εταιρείας, Flavio Manzoni. Τα σκίτσα αυτά έχουν την απόχρωση του μολυβιού, σε γκρι ματ Nero DS Sketch.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια εποχή που τα supercars γνωρίζουν πρωτοφανή ζήτηση στα παγκόσμια χρονικά της αυτοκίνησης, αυτή η 812 Competizione είναι άλλο ένα σπάνιο και μοναδικό αντίτυπο που θα γίνει ανάρπαστο - αυτή τη φορά για ευγενείς σκοπούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ