Μετά τη νέα Mercedes GLC έρχεται και η GLC Coupe –Πώς θα είναι;

Mercedes GL

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς της Mercedes GLC θα ακολουθήσει το 2023 και η νέα GLC Coupe, η οποία θα επωφεληθεί από τις ίδιες αναβαθμίσεις.

Η GLC Coupe δημιουργήθηκε ώστε να αποτελέσει το πιο δυναμικό μεσαίο SUV της Mercedes και πλέον, στη δεύτερή της γενιά που θα λανσαριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι, θα εφαρμόσει ένα λιγότερο καμπυλόγραμμο σχήμα, ώστε και σχεδιαστικά να αποπνέει τον απαιτούμενο δυναμισμό.

Μάλιστα, όπως και η νέα γενιά της GLC, έτσι και η Coupe αναμένεται να είναι μακρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, με το εμπρόσθιο τμήμα να δανείζεται απευθείας από το αντίστοιχο τμήμα της GLC.

Mercedes GLC Coupe
Ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία της νέας Mercedes GLC Coupe.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πίσω μέρος, η οροφή θα κατέβει πιο χαμηλά από τις κεντρικές κολώνες και μέχρι πίσω, ενώ και το πίσω παρμπρίζ θα έρθει σε ακόμη πιο οριζόντια θέση από ό,τι στην προηγούμενη GLC Coupe.

Τα πίσω φώτα θα διαφοροποιηθούν επίσης και, όπως και στη νέα γενιά της Mercedes C-Class, θα αποκτήσουν και κάποιες γωνίες, ενώ η τοποθέτηση της πινακίδας χαμηλότερα στο πίσω μέρος, θα βοηθήσει ώστε και οπτικά να μειωθεί το κέντρο του ενδιαφέροντος του γερμανικού coupe-SUV.

Mercedes GLC
Το εσωτερικό θα μεταφερθεί αυτούσιο από αυτό της νέας Mercedes GLC.

Στο εσωτερικό, η νέα Mercedes GLC Coupe θα αποκτήσει το ίδιο ταμπλό με αυτό της καινούργιας GLC, όπου ξεχωρίζουν οι μεγάλες οθόνες, μια οριζόντια με 12,3 ίντσες για τον πίνακα οργάνων και μια κάθετη, αφής, στις 11,9 ίντσες στο κέντρο της κονσόλας, μέσω της οποίας χειρίζονται διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κινητήρες θα μοιραστούν στα δύο μοντέλα και έτσι θα δούμε και πάλι τον 2λιτρο 4κύλινδρο turbo mild-hybrid και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις. Στάνταρ σε κάθε περίπτωση θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και τουλάχιστον για το ξεκίνημα, η τετρακίνηση. Στη γκάμα προαιρετικά θα υπάρξει και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Mercedes GLC
Οι κινητήρες θα είναι ίδιοι με αυτούς της Mercedes GLC.

Όπως προείπαμε, η νέα Mercedes GLC Coupe αναμένεται να λανσαριστεί το επόμενο καλοκαίρι, ενώ την άνοιξη θα αποκαλυφθεί επίσημα. Οι απευθείας ανταγωνιστές της, το επόμενο Audi Q5 Sportback και η νέα BMW X4 θα αργήσουν, αφού θα λανσαριστούν τον Μάιο του 2024 και στα τέλη του 2025 αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ