Με ποιο αυτοκίνητο μεταφέρθηκαν οι πρώτοι τουρίστες του διαστήματος;

Tesla Astronauts

Οι πρώτοι 4 αστρο-τουρίστες βρίσκονται ήδη στο διάστημα από τα ξημερώματα της Πέμπτης και το αυτοκίνητο που τους μετέφερε στον πύραυλο Falcon-9 της SpaceX δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλο από κάποιο της εταιρείας του Elon Musk.

Ο Elon Musk είναι ιδιοκτήτης της SpaceX, της ιδιωτικής εταιρείας αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών, που έφερε σε πέρας την πρώτη στην ιστορία διαστημική αποστολή με 4 αστρο-τουρίστες και χωρίς την παρουσία κάποιου επαγγελματία αστροναύτη ανάμεσά τους.

Η αποστολή αυτή με την ονομασία «Inspiration 4» εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα, λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, και οι 4 αστρο-τουρίστες μεταφέρθηκαν στον πύραυλο Falcon-9 με δύο Model X, τα μεγάλα ηλεκτρικά crossover της Tesla, της εταιρείας του Elon Musk.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Model X

Τα δύο αυτά Tesla Model X είχαν χρησιμοποιηθεί και κατά την επίσημη πρόβα της εισόδου των αστροναυτών στον πύραυλο στις 12 Σεπτεμβρίου. Σήμερα τα ξημερώματα, τους μετέφεραν από το χώρο των αστροναυτών της NASA  στο χώρο της εκτόξευσης, 2 ½ ώρες πριν ο πύραυλος Falcon-9 εκτοξευθεί στο διάστημα.

Σημειώστε ότι τον τελευταίο χρόνο το Tesla Model X είναι το αυτοκίνητο που μεταφέρει τους αστροναύτες της Space X, της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας που έστειλε αστροναύτες σε τροχιά και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την προηγούμενη χρονιά.

Tesla Model X Astronauts
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι επίσης και η πρώτη εταιρεία μετά από καιρό, που έστειλε αστροναύτες στο Σταθμό από αμερικάνικο έδαφος τον περσινό Μάιο, αφού η NASA έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τα περίφημα λεωφορεία της από το 2011.

Μέχρι και το 2011 και για τα 27 προηγούμενα χρόνια, η NASA χρησιμοποιούσε το περίφημο Astrovan για την τελική μεταφορά των αστροναυτών στο χώρο εκτόξευσης, το οποίο ήταν ένα μορφοποιημένο Airstream τροχόσπιτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ