Πώς παράγεται ένα Tesla Model Y στο Gigafactory της Σαγκάης (Video)

Tesla Gigafactory Shanghai

Η Tesla δημοσίευσε ένα αναλυτικό video που παρουσιάζει πολλές λεπτομέρειες της γραμμής παραγωγής -ακόμα και των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών- στο κινεζικό της εργοστάσιο, όπου κατασκευάζονται περίπου 1.000 Model Y κάθε μέρα.

Το εργοστάσιο Tesla Giga Shanghai είναι ένας από τους παγκόσμιους πυρήνες της αμερικανικής εταιρείας. Δεν είναι μόνο ένα κέντρο τεράστιας παραγωγής για τις αγορές της Ασίας, και ειδικά της Κίνας, αλλά και ένα πεδίο τεχνολογικών δοκιμών για μελλοντικούς αυτοματισμούς στην παραγωγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, έχει δηλώσει άλλωστε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Tesla μακροχρόνια θα σχετίζεται μετην παραγωγή, και ειδικά με τις τεχνολογίες αυτοματισμών και με νέες ιδέες εξορθολογιμού της κάθετης παραγωγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, και για δικούς της σκοπούς, η Tesla δημοσίευσε τον Ιούλιο ένα Video που απεικονίζει τον ποιοτικό έλεγχο που γίνεται στα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του Gigafactory της Σαγκάης. Και, τώρα, ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στην Κίνα (China Weibo) ένα video που δείχνει σχεδόν όλες τις πτυχές της κατασκευής του Model Y.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο video αυτό είναι ορατές οι διαδικασίες παραγωγής των ηλεκτρικών κινητήρων, μέχρι και της συναρμολόγησης των κυψελών μπαταριών - καθώς απεικονίζονται ακόμα και οι κυλινδρικές κυψέλες 2170 που η Tesla προμηθεύεται από την LG Energy Solutions.

Η Tesla συνοδεύει το video, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, λέγοντας πως «ένα Tesla είναι κάτι περισσότερο από το σύνολο των επιμέρους εξαρτημάτων του, διότι υπόκειται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ