Με 650 ίππους η νέα Mercedes-AMG GT3 EDITION 55

Mercedes-AMG GT3 EDITION 55

Γιορτάζοντας τα 55 χρόνια από την ίδρυσή του, το σπορ παρακλάδι της Mercedes παρουσιάζει τη νέα Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 που θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 μονάδες.

Η νέα αγωνιστική Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 θα είναι χειροποίητη και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Affalterbach αποτελώντας ένα από τα πιο συλλεκτικά μοντέλα που κατασκεύασε η εταιρεία μέχρι σήμερα.

Οι Γερμανοί αποφάσισαν η παραγωγή να περιοριστεί στις 5 μονάδες, με την καθεμιά από αυτές να φέρει συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αριθμό, ο οποίος, εκτός από το πλαίσιο, θα αποτυπώνεται και σε ένα ειδικό συλλεκτικό ρολόι χειρός που θα συνοδεύει το αυτοκίνητο (της ελβετικής εταιρείας IWC Schaffhausen).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-AMG GT3 EDITION 55
Mercedes-AMG GT3 EDITION 55

Παρόλο που η Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 δεν έχει πιστοποιηθεί από τη FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού), φέρει μια σειρά από μηχανικές βελτιώσεις, με σημείο ενδιαφέροντος την αναβάθμιση του βενζινοκινητήρα V8 των 6,3 λίτρων με ισχύ στα 650 άλογα (100 παραπάνω από την version που έχει την έγκριση της FIA). Παράλληλα, στο σύστημα εξαγωγής απουσιάζουν οι σιγαστήρες ώστε ο ήχος του μοτέρ να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-AMG GT3 EDITION 55

Φυσικά, από ένα τέτοιο σύνολο δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι αισθητικές παρεμβάσεις που ταυτίζονται πλήρως με την αγωνιστική ταυτότητα της νέας Mercedes-AMG. Για το σκοπό αυτό, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν τοποθετήσει -μεταξύ άλλων- μια μεγάλη αεροτομή, πολλά αεροδυναμικά περιφερειακά βοηθήματα και πολλά επιμέρους σημεία φτιαγμένα από ανθρακόνημα.

Mercedes-AMG GT3 EDITION 55

Στο εσωτερικό τώρα, η Mercedes-AMG έχει αφαιρέσει τον πρόσθετο εξοπλισμό για να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το βάρος. Εκτός των εντυπωσιακών μπάκετ καθισμάτων και των ειδικών χειριστηρίων, τις εντυπώσεις κλέβει η κεντρική ψηφιακή οθόνη της Bosch η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτεί ένας αγώνας σε πίστα. Τέλος, να σημειώσουμε πως η τιμή της Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 τοποθετείται στα 625.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-AMG GT3 EDITION 55

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ