Ξεκίνησε η παραγωγή της Mercedes-AMG One των 1.063 ίππων

Mercedes-AMG One Production 1

Το νέο γερμανικό hypercar με τον κινητήρα από F1 συναρμολογείται στο χέρι και θα κατασκευαστούν μόλις 275 αυτοκίνητα.

Το πρωτότυπο της Mercedes-AMG One είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017 και αυτές τις μέρες ξεκίνησε η παραγωγή της. Η καθυστέρηση που υπέστη στην έναρξη της παραγωγής του οφείλεται στο γεγονός ότι ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας των 1,6 λίτρων έπρεπε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων και θορύβου. Όλα όμως αποτελούν πλέον παρελθόν, και το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου με σήμα το τριάκτινο αστέρι βγαίνει από την γραμμή παραγωγής.

Mercedes-AMG One Production 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Mercedes-AMG One συναρμολογούνται στο χέρι στις εγκαταστάσεις της γερμανικής εταιρείας στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το υβριδικό σύστημα κίνησης με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες κατασκευάζεται από την Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth. Για να ξεκινήσει η παραγωγή του One, η Mercedes-AMG συνεργάστηκε με τη Multimatic για να δημιουργήσει μια ειδική μονάδα παραγωγής.

Mercedes-AMG One Production 3

Κάθε μία από τις νέες One θα περάσει από 16 σταθμούς συναρμολόγησης και δοκιμών σε μια διαδικασία που περιγράφεται από τη Mercedes-AMG ότι μοιάζει με την κατασκευή πολυτελών ρολογιών και απασχολεί περισσότερα από 50 άτομα για την παραγωγή του. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, υποβάλλεται σε ορισμένα τεστ για να πάρει το πράσινο φως εξόδου.

Mercedes-AMG One Production 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνέχεια, το θηρίο των 1.063 ίππων “τυλίγεται” με προστατευτικά και μεταφέρεται με κλειστό φορτηγό στα κεντρικά της φίρμας στο Affalterbach της Γερμανίας για παράδοση. Ο τυχερός ιδιοκτήτης που την έχει παραγγείλει θα δεχθεί και ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά και τα “μυστικά” του νέου του αυτοκίνητου από το τεχνικό τμήμα της Mercedes-AMG.

Mercedes-AMG One Production 5

Στα σπλάχνα της νέας Mercedes-AMG One βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, το οποίο αποδίδει 574 ίππους και το όριο περιστροφής του φτάνει έως τις 11.000 σ.α.λ. Παρά τις εξωτικές προδιαγραφές του, πάντως, ο κινητήρας βενζίνης του AMG One πληροί τις προδιαγραφές Euro 6.

Mercedes-AMG One Production 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται τοποθετημένοι στον μπροστινό άξονα αποδίδοντας συνδυαστικά 322 ίππους, ο τρίτος βρίσκεται ενσωματωμένος στον θερμικό κινητήρα προσφέροντας 163 ίππους, ενώ ο τέταρτος ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος στη μονάδα υπερτροφοδότησης.

Για την εύρυθμη λειτουργία του plug-in υβριδικού συνόλου φροντίζουν οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητα 8,4 kWh, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν τη δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας.

Mercedes-AMG One Production 7

Χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια των συσσωρευτών και την παρουσία των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, η AMG One διαθέτει την ικανότητα να κινηθεί ηλεκτρικά για περίπου 18 χιλιόμετρα. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, η AMG One επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Mercedes-AMG One Production 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ