Τα απίστευτα ποσά των υπαλλήλων της Mercedes -3.700 ευρώ μισθός για τον ανειδίκευτο εργάτη

Mercedes υπάλληλοι

To Mercedes-Benz Group AG με έδρα τη Στουτγκάρδη συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Γι' αυτό τον λόγο το ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Mercedes-Benz Group είναι τεράστιο και η γερμανική Bild μας αναφέρει πόσα πραγματικά κερδίζουν οι υπάλληλοι της εταιρείας που παράγει τα premium αυτοκίνητα με το τριάκτινο αστέρι στο καπό.

Mercedes-Benz 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μοντέλα της είναι σύμβολο της γερμανικής τεχνολογίας και μηχανικής και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Πολλοί ονειρεύονται να δουλέψουν σε μία τέτοια εταιρεία, πιστεύοντας ότι οι μισθοί εκεί είναι “πάνω από το μέσο όρο”.

Γεγονός είναι ότι το αφεντικό της Mercedes-Benz, o Ola Kallenius, αμείβεται αδρά και αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Μόνο στη Γερμανία, η εταιρεία απασχολεί 145.000 άτομα και η ιεραρχία είναι επιβεβλημένη.

Mercedes-Benz 3

Όλες οι άλλες διευθυντικές θέσεις χωρίζονται σε διαφορετικά επίπεδα. Το λεγόμενο 1ο επίπεδο (E1) περιλαμβάνει περίπου 100 διευθυντές. Σε αυτούς υπάρχουν οι προϊστάμενοι περιοχών (Ε2), οι επικεφαλής τμημάτων (Ε3) και τέλος οι προϊστάμενοι των ομάδων (Ε4). Ο επικεφαλής της ομάδας πληροφορικής, για παράδειγμα, λαμβάνει περίπου 140.000 ευρώ ετησίως (μεικτά).

Παρόμοιοι είναι και οι μισθοί των άλλων διευθυντών σε αυτό το επίπεδο, ενώ δικαιούνται και εταιρικό αυτοκίνητο που αντικαθίσταται με νέο μοντέλο κάθε 6 μήνες. Κατά κανόνα, μιλάμε για μοντέλα όπως η G-Class ή της Mercedes-AMG, αλλά αυτό το μπόνους είναι μόνο για όσους ο μισθός τους υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ. Και ένας μάνατζερ από το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να λάβει περίπου πάγιο μισθό 300.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-Benz 5

Γενικά, οι εργαζόμενοι της Mercedes-Benz αμείβονται με βάση τους όρους της συλλογικής σύμβασης του συνδικάτου IG Metall. Ταυτόχρονα, ο μισθός των σχετικών εργαζομένων εξαρτάται τόσο στο πεδίο εφαρμογής εργασίας και γνώσης, όσο και από την διάρκεια υπηρεσίας. Έτσι, ένας εξειδικευμένος πρωτοετής μπορεί να υπολογίζει σε μισθό περίπου 3.700 ευρώ το μήνα. Ο Υπεύθυνος παραγωγής λαμβάνει ήδη μηνιαίο μισθό 5.800 ευρώ.

Ένας προγραμματιστής λαμβάνει 60.000 ευρώ το χρόνο και ένας διευθυντής παραγωγής μπορεί να υπολογίζει σε περίπου 73.000 ευρώ το χρόνο εισόδημα. Οι υπάλληλοι των E-level λαμβάνουν επίσης έκπτωση 21,5% για την αγορά μιας νέας Mercedes-Benz, συμβατικής ή ηλεκτρικής. Επιπλέον, και οι 170.000 εργαζόμενοι του Group έλαβαν μπόνους 1.000 ευρώ το 2020 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και των οικονομικών προβλημάτων.

Mercedes-Benz 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ