Αυτό είναι το ισχυρότερο sedan στον κόσμο (+video)

Lucid Air Sapphire το ισχυρότερο σεντάν του κόσμου 2022

H αμερικάνικη Lucid παρουσίασε το Air Sapphire τη νέα και κορυφαία έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού sedan της που φέρει για πρώτη φορά τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες και απόδοση πάνω από 1.200 ίππους.

Προς το παρόν η Lucid δεν προχωρά στην ανακοίνωση λεπτομερειών για το νέο της ηλεκτρικό super sedan που ακούει στο όνομα Air Sapphire. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομα «Sapphire» θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων των Αμερικανών στο μέλλον.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Lucid χρησιμοποιεί τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες σε ένα της μοντέλο με στόχο την κορυφή των σεντάν παραγωγής αναφορικά με την απόδοσή τους, άσχετα αν κάτω από το καπό τους κρύβονται συμβατικά ή εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 4κίνητο Air Sapphire φέρει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον πίσω άξονα και έναν στον εμπρός με την συνολική απόδοση όπως είπαμε νωρίτερα να ξεπερνά τους 1.200 ίππους και να προσφέρει στο ηλεκτρικό sedan της επιδόσεις που κάλλιστα μπορούν να συγκριθούν με εκείνες ενός hypercar.

Οι Αμερικάνοι αναφέρουν ότι χρειάζονται λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα για να φτάσει το νέο κορυφαίο μοντέλο τους τα 97 χλμ./ώρα (60 μίλια/ώρα) από στάση. Παράλληλα τα 0-161 χλμ./ώρα (0-100 μίλια/ώρα) επιτυγχάνονται σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ ένας χρόνος κάτω από εννέα δευτερόλεπτα είναι αρκετός για να καλυφθούν τα πρώτα 400 μέτρα από στάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με λίγα λόγια αυτές είναι επιδόσεις που μόνο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής δεν θυμίζουν και ντροπιάζουν κάθε τετράπορτο μοντέλο που υπάρχει στον κόσμο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κερασάκι στην τούρτα η τελική ταχύτητα που πρόκειται να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Τα πρώτα Air Sapphire των 1.200+ ίππων αναμένεται να παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους σε περίπου δέκα μήνες από τώρα και μέχρι τότε η αμερικάνικη εταιρεία αναμένεται να έχει ανακοινώσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου της με τις φήμες να κάνουν λόγο για ιπποδύναμη που θα βρίσκεται πιο κοντά στους 1.400 από ότι στους 1.200 ίππους.

Περιοριστικός παράγοντας στην απόδοση του Air Sapphire δεν είναι οι ηλεκτρικοί του κινητήρες, αλλά η μπαταρία και το λογισμικό που διαχειρίζεται την τελευταία αφού κάθε ένα από τα ηλεκτρικά μοτέρ της κορυφαίας έκδοσης του αμερικάνικου sedan μπορεί να φτάσει πάνω από 600 ίππους. Όπως και να έχει η συστοιχία μπαταριών του νέου μοντέλου της Lucid, που παρουσιάζεται βελτιωμένο έναντι των μέχρι σήμερα γνωστών στον τομέα των φρένων αλλά και των αναρτήσεων, αναμένεται να του προσφέρει μια αυτονομία που θα ξεπερνά τα 640 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Χαριστική βολή σε όλα τα σεντάν επιδόσεων ανεξάρτητα από τον τύπο κινητήρα που φέρουν είναι η τιμή του
Air Sapphire, η οποία στις Η.Π.Α. δεν θα ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ