Τα καλύτερα σαλόνια αυτοκινήτων του 2022

Lucid Air 1

Η καμπίνα αποτελεί το άλλο μισό του αυτοκινήτου και πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για να διακριθεί μέσα στο πλήθος.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για την ανάδειξη των μοντέλων με το “καλύτερο” εσωτερικό στην αγορά, αποτελείται από 5 νέα μοντέλα και όλα τους είναι ηλεκτρικά.

Για να ξεχωρίσει η καμπίνα ενός αυτοκινήτου και να θεωρείται κορυφαία, θα πρέπει να έχει όμορφη σχεδίαση και να είναι εργονομική, λειτουργική και άνετη. Επίσης, η ποιότητα των υλικών που την αποτελούν θα πρέπει να έχουν όμορφη υφή, με το μεταξύ τους μοντάρισμα να έχει πραγματοποιηθεί ευλαβικά.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος τα κορυφαία εσωτερικά ανήκουν αποκλειστικά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εξήγηση εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα ηλεκτρικά μοντέλα ως “βιτρίνες” των πιο σύγχρονων τεχνολογιών τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα δεν διευκρινίζει ακριβώς που ξεχωρίζει το κάθε μοντέλο. Είναι γνωστό μόνο ότι κάθε εσωτερικό αξιολογείται με βάση μια σειρά κριτηρίων, όπως ο σχεδιασμός, το φινίρισμα (υλικά), η εργονομία, η άνεση του καθίσματος, η επικοινωνία με το σύστημα πολυμέσων και η ευκολία σύνδεσης ενός smartphone σε αυτό.

BMW iX

Τον πρώτο λόγο στην μεγάλη και πολυτελή καμπίνα της BMW iX έχει το ενιαίο ψηφιακό πάνελ, το οποίο απλώνεται μπροστά από τον οδηγό αποτελούμενο από δύο κυρτές ψηφιακές οθόνες, μεγέθους 12,3 και 14,9 ιντσών. Η πρώτη φιλοξενεί τις σχεδόν ανεξάντλητες και πλήρως παραμετροποιήσιμες ενδείξεις του πίνακα οργάνων ενώ η δεύτερη αποτελεί τη λαμπερή βιτρίνα των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Mercedes-Benz EQS είναι μια πραγματική ηλεκτρική λιμουζίνα που δίνει έμφαση στην εμπειρία οδήγηση, την άνεση και την πολυτέλεια. Παράλληλα, εφοδιάζεται με την αναβαθμισμένη γενιά του 8πύρηνου συστήματος MBUX με δυνατότητα τοποθέτησης της κυρτής οθόνης που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του ταμπλό. Τρεις οθόνες τοποθετούνται κάτω από ένα κοινό γυαλί και συγχωνεύονται οπτικά. Ακόμα, διαθέτει και δύο επιλογές στα Head-up display, με το κορυφαίο να διαθέτει διαγώνιο 77 ιντσών.

Lucid Air

Lucid Air 2

H αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid, σχεδιάζει να λανσάρει σύντομα τα πολυτελή σεντάν της μοντέλα Air στην Ευρώπη. Όπως αντιλαμβάνεστε, τον πρώτο λόγο στο εσωτερικό έχει η τεχνολογία και το ιδιαίτερο ντιζάιν. High light αποτελεί το “Glass Cockpit” 34 ιντσών που αποτελείται από τρεις διαφορετικές οθόνες ανάλυσης 5Κ, και “σιγοντάρονται” από μία αναδιπλούμενη στη βάση της κονσόλας δαπέδου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά και στο cockpit της ηλεκτρικής Mustang, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η κάθετης διάταξης οθόνη αφής, η οποία με τη διαγώνιο των 15,5 ιντσών καθιστά μάταια την όποια προσπάθεια να τραβήξεις το βλέμμα και την προσοχή σου από πάνω της. Απουσία φυσικών διακοπτών, η συντριπτική πλειονότητα των λιγότερο ή περισσότερο κρίσιμων ρυθμίσεων πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής οθόνης, η όλη διαδικασία ωστόσο ολοκληρώνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενες, κρίνοντας από το δαιδαλώδες παράδειγμα αντίστοιχων εφαρμογών του ανταγωνισμού.

Polestar 2

Polestar 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο δεύτερο μοντέλο της σουηδικής φίρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων Polestar, θυγατρικής της Volvo, είναι το 5θυρο fastback 2. Στo εσωτερικό κυριαρχεί η μινιμαλιστική αντίληψη που συνδυάζεται με εξαιρετική ηλεκτρονική τεχνολογία που περιλαμβάνει και ένα προηγμένο σύστημα infotainment βασισμένο σε Android. Πρόκειται για ολοκληρωμένο σύστημα που παρέχει ένα σταθερό και προσαρμόσιμο ψηφιακό περιβάλλον ώστε να συνυπάρχουν οι ψηφιακές εφαρμογές με τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Όλα ελέγχονται από μια νέα οθόνη αφής 11 ιντσών, ενώ προσφέρονται πολλές υπηρεσίες συνδεσιμότητας, μεταξύ αυτών και η δυνατότητα χρήσης του smartphone ως κλειδί του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ