Ληστές στην Ινδία «σήκωσαν» ολόκληρη γέφυρα

Bridge India Theft

Εύλογα εγείρεται το ερώτημα που πρόκειται να βρουν να την πουλήσουν, αλλά αποσυναρμολογώντας την οι επιτήδειοι που έκλεψαν ολόκληρη γέφυρα στην Ινδία θα έχουν στη διάθεσή τους 550 τόνους σιδήρου και χαλκού.

Οι Ινδοί ληστές φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα των Ρώσων συναδέλφων τους, που πέτυχαν πρόσφατα ένα αντίστοιχο εξωφρενικό κόλπο. Μέχρι στιγμής οι κλοπές σιδήρου και χαλκού γινόταν από εγκαταλειμμένα κτήρια ή σιδηροδρομικές γραμμές -φαινόμενο που παρατηρείται και στη χώρα μας- αλλά τώρα οι ληστές γεφυρών πανε το θέμα σε νέο επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απίστευτο αυτό συμβάν έγινε μέρα-μεσημέρι στην Ινδία. Η γέφυρα που εκλάπη στην περιοχή του χωριού Amiyawar είχε μήκος 20 μέτρων, περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Patna της επαρχίας Bihar.

Οι κάτοικοι του Amiyawar είχαν ζητήσει από καιρό την αποσυναρμολόγηση της παλιάς σιδερένιας γέφυρας, που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Έτσι, όταν είδαν ένα συνεργείο να την αφαιρεί, υπέθεσαν ότι πρόκειται για υπαλλήλους της τοπικής κυβέρνησης.

Οι ληστές ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται για λογαριασμό της τελευταίας, με αποτέλεσμα να μην εγείρουν καμία υποψία. Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να την κατεδαφίσουν, και στη συνέχεια την αποσυναρμολόγησαν επιτόπου και την απομάκρυναν. Ένας χωρικός, ο Gandhi Chaudhary, είπε ότι το συνεργείο πήγε στο σημείο με βαριά μηχανήματα και εργαζόταν επί δύο ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν τελείωσε η δουλειά, φυσικά, έγινε γνωστό ότι οι εργάτες δεν είχαν καμία σχέση με την τοπική κυβέρνηση. Το θέμα πέρασε στα χέρια της Αστυνομίας, η οποία αναζητεί τα ίχνη των ληστών - και ισχυρίζεται ότι έχει αναγνωρίσει ορισμένους από αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ