Το δεύτερο ηλιακό της Lightyear θα είναι ένα πιο προσιτό Crossover

Lightyear 2

Μετά το ξεκίνημα της παραγωγής του πρώτου της ηλιακού αυτοκινήτου Lightyear 0, η ολλανδική εταιρεία κάνει το επόμενο βήμα με ένα Cross-coupe που θα κοστίζει πέντε φορές λιγότερο.

Συγκεκριμένα, καθώς το Lightyear 0 αγγίζει τις 250 χιλιάδες ευρώ, το νέο Lightyear 2 αναμένεται να έχει υποπολλαπλάσια τιμή – μην ξεπερνώντας τις 45 χιλιάδες ευρώ. Παροτι θα διαθέτει τα ίδια ηλιακά panels στις επιφάνειές του, οι Ολλανδοί δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τους τρόπους με τους οποίους πέτυχαν τη μείωση του κόστους του νέου Cross-coupe, σε σχέση με το πρωταρχικό τους Liftback.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις teaser εικόνες που έδωσε η Lightyear στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι το δεύτερό της ηλιακό αυτοκίνητο έχει έντονα κεκλιμένη οροφή, αεροδυναμικούς και συμπαγείς εξωτερικούς καθρέπτες, χωνευτές χειρολαβές μαύρου χρώματος στις πόρτες και μαύρη τρίτη κολόνα, μεταξύ άλλων. Και, φυσικά, φωτοβολταϊκά panels στο καπό και την οροφή.

Με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας και με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, η Lightyear υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 800 χιλιομέτρων. Είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα 625 χιλιόμετρα (κατά WLTP) του Lightyear 0, καθώς προοδεύει η τεχνολογία και η τεχνογνωσία της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνθήκες ηλιοφάνειας, τα φωτοβολταϊκά στο αμάξωμα του Lightyear 0 του προσφέρουν περίπου 70 χιλιόμετρα αυτονομίας - συνεπώς θα πρέπει να αναμένουμε και ένα αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο, όφελος και στο δεύτερο αυτοκίνητο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παραγωγή του Lightyear 2 θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2025. Οι πρώτες αγορές στις οποίες θα διατίθεται θα είναι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, και έπειτα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θυμίζουμε ότι το Lightyear 0, το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου, ξεκίνησε να παράγεται το Δεκέμβριο του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ