Κορυφαία διάκριση για το ελαστικό Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

goodyear elastika

Το ελαστικό της Goodyear διακρίθηκε, μεταξύ άλλων, για τις πολύ μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, την πρόσφυση και τη σταθερότητα σε στροφές,.

Μια σημαντική διάκριση έλαβε το ελαστικό Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, το οποίο βαθμολογήθηκε ως «εξαιρετικό» από το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, στην πιο πρόσφατη δοκιμή θερινών ελαστικών.

Οι δοκιμές έγιναν σε ένα Audi A6, με διαστάσεις ελαστικού 245/45R19. Το Eagle F1 Asymmetric 6 αξιολογήθηκε έναντι 9 ανταγωνιστικών μαρκών με κριτήρια όπως το φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, η αντίσταση στην υδρολίσθηση, η αντίσταση κύλισης και τα επίπεδα θορύβου. Με μέσο όρο βαθμολογίας 9,0/10, ήταν το μόνο ελαστικό που έλαβε βαθμολογία «überragend» («εξαιρετικά»).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κριτές επαίνεσαν την συνολική απόδοση και την ασφάλεια του ελαστικού υπερ-υψηλών αποδόσεων (UHP), εστιάζοντας στις «πολύ μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, την εξαιρετική πρόσφυση, την υψηλή σταθερότητα στις στροφές, [και] τον σπορ αλλά ταυτόχρονα εύκολο έλεγχο σε στεγνή επιφάνεια». Ακόμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχει επίσης «σε μεγάλο βαθμό ασφαλή, δυναμική, πολύ ελεγχόμενη απόδοση σε βρεγμένο οδώστρωμα».

Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 διαθέτει νέα τεχνολογία για τη βελτίωση της απόδοσης στο στεγνό οδόστρωμα, το φρενάρισμα και τον χειρισμό σε βρεγμένο οδόστρωμα και την καταλληλόλητα τοποθέτησης σε ηλεκτρικά οχήματα.

Το ελαστικό αρχικά κυκλοφόρησε σε 28 διαστάσεις στις αρχές του 2022. Περισσότερες διαστάσεις θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μέχρι το 2023, θα είναι διαθέσιμο σε 65 διαστάσεις από 17 έως 22 ίντσες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Laurent Colantonio, Regional Technology Director EMEA για τη Goodyear τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που το Eagle F1 Asymmetric 6 διακρίθηκε με την πρώτη σημαντική νίκη του σε δοκιμές. Η εξαιρετική βαθμολογία του Auto Motor und Sport υπογραμμίζει την ευέλικτη απόδοση του ελαστικού σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα που το καθιστούν «Έτοιμο για κάθε πρόκληση».

Η ομάδα ανάπτυξής της εταιρείας στο Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear στο Λουξεμβούργο αξιοποίησε νέα υλικά και τεχνολογίες για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα και να δημιουργήσει ένα ελαστικό που, χάρη στην πρόσθετη μείωση της αντίστασης κύλισης και του επιπέδου θορύβου, είναι έτοιμο για την επόμενη γενιά της αυτοκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ