Τα ελαστικά χωρίς αέρα είναι γεγονός (video)

michelin uptis

H Michelin είναι έτοιμη να λανσάρει τα καινοτόμα ελαστικά Uptis, τα οποία δε θα χρειάζονται αέρα και θα είναι πιο ανθεκτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν γνωρίζουμε έως σήμερα.

Το πρωτότυπο ελαστικό της γαλλικής φίρμας έκανε την εμφάνισή του πριν μερικά χρόνια και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σε μοντέλο της ΜΙΝΙ στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου. H Michelin δηλώνει, πλέον, έτοιμη να λανσάρει το νέο της προϊόν προς ευρεία χρήση κάτι που θα αλλάξει την παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτό θα συμβεί περίπου το 2024, όπου τα ελαστικά Uptis (Unique Punctureproof Tire System), θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αγορές της ανατολικής Ασίας. Μετέπειτα θα ακολουθήσει η διάθεσή τους και σε άλλες χώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
michelin uptis

Το εν λόγω προϊόν εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη General Motors και η καινοτομία του ανάγεται στο γεγονός πως, αντί του συμβατικού θαλάμου πλήρωσης με αέρα, έχουν τοποθετηθεί ελάσματα από καουτσούκ, ίνες και γυαλί. Αυτό σημαίνει πως τα ελαστικά Uptis είναι ανθεκτικά στις καταπονήσεις, δεν απαιτούν αέρα και φυσικά δε κινδυνεύουν από κλατάρισμα. Μάλιστα, η διάρκεια ζωής του υπολογίζεται πως είναι τριπλάσια σε σύγκριση με τα συμβατικά προϊόντα που γνωρίζουμε. Ταυτόχρονα, η κατασκευή και η ανακύκλωσή τους θεωρείται πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Αν και προς το παρόν δεν έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες πληροφορίες ως προς το κόστος του νέου προϊόντος της Michelin, σίγουρα, τα Uptis θα αλλάξουν όλα δεδομένα στη παγκόσμια βιομηχανία ελαστικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ